2015-09-03 20:25:53
Φωτογραφία για Βόμβα πρωθυπουργού: Οι μετανάστες απειλούν τις χριστιανικές ρίζες
Πυρά προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εξαπέλυσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν, σχετικά με την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο πέραν των γνωστών προβλημάτων, σύμφωνα με Βίκτορ Ορμπάν, πρόκειται να υπονομεύσει τις χριστιανικές ρίζες της γηραιάς ηπείρου.

Πιο συγκεκριμένα ο Ούγγρος πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που έδωσε στη στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, μίλησε με σκληρή γλώσσα εναντίων της αντιμετώπισης του μεταναστευτικού από την Ευρώπη, χαρακτηρίζοντάς τη ως μια «αποτυχημένη μεταναστευτική πολιτική», στην οποία εναντιώνεται η πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι:

«Κάθε Ευρωπαίος πολιτικός που δημιουργεί ελπίδες στους μετανάστες για μια καλύτερη ζωή και τους ενθαρρύνει να εγκαταλείψουν τα πάντα και με κίνδυνο της ζωής τους να κατευθυνθούν προς την Ευρώπη είναι ανεύθυνος»

«Οι πολίτες περιμένουν από εμάς να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να προστατεύσουμε τα σύνορά μας», υπογραμμίζοντας πως, «Μόνο αφού έχουμε προστατεύσει τα σύνορά μας μπορούν να τεθούν ερωτήματα σχετικά με τον αριθμό των μεταναστών που μπορούμε να υποδεχθούμε ή για το αν θα πρέπει να υπάρξουν ποσοστώσεις»


Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο κ Ορμπάν, τόνισε τον κίνδυνο που διατρέχει ο ευρωπαϊκός χριστιανισμός, από την μεταναστευτική έκρηξη που έχει σημειωθεί, καθώς η πλειοψηφία των μεταναστών είναι μουσουλμάνοι.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως:

«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα διότι η Ευρώπη και ο ευρωπαϊκός πολιτισμός έχουν χριστιανικές ρίζες. Δεν είναι ήδη και από μόνο του ανησυχητικό το γεγονός ότι ο ευρωπαϊκός χριστιανικός πολιτισμός είναι μετά βίας σε θέση να τηρήσει τις χριστιανικές αξίες της ίδιας της Ευρώπης».

Από την συνέντευξη, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να λείπει και το Ουγγρικό "τείχος" στα σύνορα με τη Σερβία, με το οποίο ο Ούγγρος πρωθυπουργός ελπίζει πως θα ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα, τονίζοντας πως αποτελεί μείζων έργο καθώς ανέφερε ότι «Δεν το κάνουμε για πλάκα, αλλά επειδή είναι απαραίτητος».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ