2015-09-03 20:38:47
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε στη σύγκλητο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Πανεπιστημίου Κρήτης ο πρύτανης Ευριπίδης Στεφάνου, η θητεία του οποίου είχε ολοκληρωθεί στις 31 Αυγούστου.

Όπως είχε γράψει το cretapost ο κ. Στεφάνου δεν επιθυμούσε να παραταθεί η θητεία του στο «τιμόνι» του ιδρύματος και για το λόγο αυτό υπέβαλε την παραίτησή του ενώπιον της Συγκλήτου, του κορυφαίου διοικητικού οργάνου του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Την παραίτησή του επίσης υπέβαλε και ο αναπληρωτής πρύτανη για θέματα προσωπικού και φοιτητικής μέριμνας Βασίλης Καρδάσης ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη Διοικούσα Επιτροπή του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (διαβάστε εδώ).

Μετά και από την εξέλιξη αυτή, καθήκοντα πρύτανη αναλαμβάνει πιθανότατα ο Μιχάλης Ταρουδάκης, καθηγητής του τμήματος Μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Κρήτης και με πλούσια διοικητική εμπειρία σε διάφορες καίριες θέσεις του ιδρύματος, ως το παλαιότερο μέλος ΔΕΠ του σώματος της συγκλήτου.

Ο νέος πρύτανης που θα πρέπει να ορίσει τους νέους αντιπρυτάνεις της πρυτανικής αρχής θα αναλάβουν τη διοίκηση του μεγαλύτερου ΑΕΙ της Κρήτης μέχρι τη διενέργεια των πρυτανικών εκλογών, η ημερομηνία των οποίων δεν έχει ακόμη καθοριστεί επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόθεση οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο, ωστόσο ευνόητο είναι ότι η όποια εξέλιξη θα υπάρξει μετά τις εθνικές εκλογές και το σχηματισμό κυβέρνησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ