2015-09-03 21:41:06
Φωτογραφία για Ο Μπακαλόγατος της αλληλεγγύης στον Βόλο...
Μια καινούργια θεατρική ομάδα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με το έργο... «ο Μπακαλόγατος» ή τον γνωστό μας «Ζήκο» και δεν στεκόμαστε μόνο σ’ αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα γι’ αυτόν. Επαναλαμβάνουμε τις ατάκες του σε παρέες και αστειάκια τόσα χρόνια μετά την εμφάνιση αυτού του μεγάλου κινηματογραφικού ήρωα.

Η θεατρική ομάδα ακούει στο όνομα «Επιμένουμε Ντελικάτοι Εραστές», γιατί πρόκειται για απόφοιτους μαθητές, παλιότερα μέλη της σχολικής ομάδας «Το Σχολείο των Ντελικάτων Εραστών», των σχολείων της Νέας Ιωνίας του 2ου Γενικού Λυκείου και 2ου ΕΠΑΛ, που μετά από χρόνια, φοιτητές, σπουδαστές ή εργαζόμενοι επιμένουν να αγαπούν το θέατρο και μαζί και τα σχολεία απ’ τα οποία αποφοίτησαν.

Έτσι αυτή η νέα ομάδα ιδρύθηκε με ενθουσιασμό το Σεπτέμβρη του 2014 και με τη βοήθεια της Μαργαρίτας Παπαϊωάννου, φιλολόγου στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας επέλεξε έργο, μοίρασε καθήκοντα και υποχρεώσεις και ήρθε να αντιμετωπίσει δύο μεγάλα προβλήματα. Πρώτα απ’ όλα το ζήτημα του χρόνου για την προετοιμασία του έργου. Τα περισσότερα μέλη ήταν εκτός Μαγνησίας για σπουδές. Ορίστηκε η μηνιαία συνάντηση για πρόβες με περισσότερη έμφαση στην προετοιμασία σε περιόδους διακοπών.


 Το δεύτερο πρόβλημα που ήρθε να αντιμετωπίσει ήταν το ζήτημα των οικονομικών πόρων. Ξεκίνησε με πείσμα από μηδενική βάση ως ομάδα αυτοχρηματοδοτούμενη. Σε κάθε συνάντησή μας δηλαδή, κατέθεταν όλα τα μέλη τον «οβολόν» τους, το χαρτζιλίκι τους. Και τελικά η ομάδα τα κατάφερε! Και με τη συνδρομή των πολλών φίλων της ανοίγει την αυλαία της θεατρικής σκηνής στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2015 στη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Παλαιού Πολυκλαδικού εκεί όπου ήταν η θεατρική μαθητική αφετηρία όλων των μελών και που πολύ πρόθυμα παραχώρησε ο Διευθυντής του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανδράκης, επίτιμο μέλος της ομάδας μας.

Όμως η ομάδα δεν αρκέστηκε μόνο σ’ αυτό, το ανέβασμα μιας παράστασης. Παίρνοντας υπόψη της τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, έβαλε ως στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των οικονομικά ευπαθών οικογενειών των μαθητών όλων των σχολείων που στεγάζονται πια στο κτίριο του Παλαιού Πολυκλαδικού, μετατρέποντας τη θεατρική παράσταση σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης και ανθρωπισμού και μεταλλάσσοντας το μπακάλικο του Ζήκου σε κοινωνικό παντοπωλείο για τους μαθητές της ίδιας σχολικής αυλής και τους γονείς τους . 

Στο «παιχνίδι» της συμπαράστασης σε δύσκολους καιρούς θα μπουν και οι νυν μαθητές του 2ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας που θα παρακολουθήσουν την παράσταση το πρωί της Παρασκευής 25 Σεπτεμβρίου, προσκομίζοντας αντί εισιτηρίου τρόφιμα και υπηρετώντας μ’ αυτόν τον τρόπο την αξία της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Στην ίδια συχνότητα θα κινηθεί και η δεύτερη παράσταση το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, 8.00μμ για όλους τους φίλους μας.

Η θεατρική ομάδα αποτελείται από τους: Μιχάλη Χαλάτση, Αργύρη Κοτινόπουλο, Νικολέττα Μακρυγιάννη, Βέρα Μπουρτζέλου, Μαρία Λεϊμονή, Γρηγόρη Τσαμπάση, Παντελή Γιαννιό, Δημήτρη Σουσουρή, Αγησίλαο Καπατσέλο, Γιάννη Κοτινόπουλο, Μαρίζα Γκούλιου, Μυρτώ Αντωνάκη, Βαγγέλη Διανέλλο Θωμά Τσιριγωτάκη και Νίκο Φιλίππου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Μαργαρίτα Παπαϊωάννου

Η ομάδα ετοιμάζεται πυρετωδώς όχι μόνο στον τομέα της υποκριτικής, αλλά και στην κατασκευή σκηνικών, μουσικής επιμέλειας και διάχυσης της προσπάθειας του ανέλαβε. Και πάνω από όλα στέλνει δύο μεγάλα μηνύματα προς τα έξω: το μήνυμα της αλληλεγγύης σε καιρούς χαλεπούς, μήνυμα που πρωτίστως πρέπει να εκπέμπουν τα σχολεία, και το μήνυμα πως στηριγμένοι πια στις δικές μας δυνάμεις , ακόμα και από μηδενική βάση, με πείσμα, με αγάπη και προσήλωση σε στόχους υψηλούς μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ