2015-09-04 01:23:07
Φωτογραφία για Τα ανθρακούχα βλάπτουν σοβαρά την υγεία!
Τα ανθρακούχα αναψυκτικά ακόμα και το ανθρακούχο νερό ενέχουν κινδύνους για την υγεία Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια βρήκαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν δύο κουτάκια ανθρακούχων αναψυκτικών την ημέρα γερνούσαν πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα εντόπισαν αλλαγές στο DNA τους που έκαναν τα κύτταρα τους να μοιάζουν 4,6 χρόνια τα μεγαλύτερα – ενώ τα τελομερή τους, τα μικρά «καπέλα» που προστατεύουν τα άκρα των αλυσίδων του DNA, ήταν μικρότερα.

Επίσης μια άλλη μελέτη έδειξε ότι τα ανθρακούχα προκαλούν εθισμό στην ζάχαρη.

«Επειδή η γλυκύτητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το σύστημα ανταμοιβής στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αυξάνουν την συχνότητα κατανάλωσης της ζάχαρης. Οι φυσαλίδες, επίσης, αυξάνουν την επιθυμία για ζάχαρη», ανέφερε ο Δρ Χανς Πίτερ Κούμπις, από το Πανεπιστήμιο του Μπάνγκορ.

Οι γυναίκες που καταναλώνουν περισσότερα από τρία ανθρακούχα σε μια εβδομάδα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Δεν είναι σαφές πως στα αναψυκτικά συνδέονται με την ανάπτυξη καρκίνου αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να αυξάνουν τα επίπεδα των οιστρογόνων που συνδέονται με τον καρκίνο του μαστού.


Μια ακόμα αμερικανική έρευνα έδειξε ότι τα ανθρακούχα επηρεάζουν την υγεία των οστών, καθώς συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα φωσφορικού οξέος. Μια μελέτη του 2006 από τους επιδημιολόγους του Πανεπιστημίου Tufts στη Βοστώνη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έπιναν αναψυκτικά τύπου κόλα καθημερινά είχαν χαμηλότερη οστική πυκνότητα στα ισχία τους από εκείνους που έπιναν μία φορά την εβδομάδα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και τη συνολική πρόσληψη ασβεστίου.

Η ζάχαρη αντιδρά με τα βακτηρίδια της πλάκας, και παράγει επιβλαβή οξέα που μπορούν να προκαλέσουν φθορά, καθιστώντας τους χυμούς φρούτων απειλή για τη στοματική υγεία. Όμως, τα ανθρακούχα ποτά μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά. Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Birmingham διαπίστωσε ότι τα αναψυκτικά τύπου κόλα είναι δέκα φορές πιο διαβρωτικά και από τους χυμούς φρούτων, παρόλο που δεν περιέχουν παρόμοιες ποσότητες ζάχαρης.

Τέλος, μια ισραηλινή μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν συχνά ανθρακούχα είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηπατική νόσο, μια πρόδρομη κατάσταση της κίρρωσης του ήπατος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ