2015-09-05 03:32:07
Φωτογραφία για Το εμπόριο οίκτου και τύψεων
Δεν υπάρχει άνθρωπος (άνθρωπος λέω), που να είδε την εικόνα με το πνιγμένο παιδάκι και να μη συγκλονίστηκε, να μην απελπίστηκε και να μην ένιωσε το στομάχι του, να ανεβαίνει στο λαιμό του!

Όμως, την ίδια ώρα, δεν υπάρχει άνθρωπος νοήμων και σοβαρός (σοβαρός λέω), που να μην οργίστηκε και να μην αηδίασε, με όλη αυτή την υποκρισία οίκτου και το εμπόριο τύψεων, που επενδύθηκε πάνω του!

Είναι πολλές δεκάδες οι φωτογραφίες που είδα παντού και τεράστια η προβολή του θέματος, σε βαθμό, που να κλείνω τα μάτια μου και ακόμα να το βλέπω μπροστά μου!! Δεκάδες «παχέοι τίτλοι» συνοδεύουν τις συγκλονιστικές εικόνες, οργισμένα σχόλια και κατάρες, εκρήξεις οργής, κατηγορητήρια και απαιτήσεις, όλων αυτών ….. των φιλεύσπλαχνων, ευαισθητοποιημένων ανθρωπιστών, του ευδαιμονισμένου πολιτισμού μας και της καλτ κουλτούρας μας!

Εγώ λοιπόν ο «χοντρόπετσος», που απλά συγκινήθηκα, αλλά δεν τόκανα «τούμπανο», τους ερωτώ (μάλλον με αφέλεια) : Οργίζονται και καταριούνται, ΠΟΙΟΥΣ ?? Ζητούν ευθύνες, από ΠΟΙΟΥΣ ?? Απαιτούν δράσεις, μέτρα και μέριμνα, από ΠΟΙΟΥΣ?? Και αφού μας πουν … τους ΠΟΙΟΥΣ, θα πρέπει να μας πουν μετά και … το ΠΩΣ !


Όπως λοιπόν με τις «κλανιές» (που και ακούγονται και μυρίζουν), δεν βάφονται αβγά, έτσι και με τις «θεωρίες» (που και ακούγονται και μυρίζουν), δεν σώζονται ζωές!

- Όποιος πονά και οργίζεται πραγματικά (πραγματικά λέω), ας στρατευτεί στις πολλές ΜΚΟ παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και ας προσφέρει, χωρίς να το λέει και χωρίς να το διαλαλεί (όχι όπως αυτές, οι 2 κυρίες του Κολωνακίου, με το 10μετρο φουσκωτό σκάφος, που έσωσαν έναν τέτοιο ναυαγό και μετά γύριζαν στα κανάλια, να το δείχνουν και να το διαλαλούν,«συγκινημένες»)!

- Όποιος τώρα ανακαλύπτει την ανθρώπινη δυστυχία και την απελπισία, από τη φωτό του πνιγμένου παιδιού, ας κάνει μια βόλτα στα γραφεία των Γιατρών του Κόσμου (Σαπφούς 12) και στις άλλες αντίστοιχες ΜΚΟ, στις ενορίες με τα συσσίτια και στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας, για να δει μια ζωντανή πραγματικότητα κοινωνικά πνιγμένων ανθρώπων!

- Όποιος κάνει πως δεν αντέχει στη θέα (φωτό) του νεκρού παιδιού, μάλλον δεν έχει δει πόσα δυστυχισμένα, άρρωστα και αβοήθητα παιδιά, χωρίς μαλλιά και με γουρλωμένα μάτια, κείτονται περιμένοντας να λυτρωθούν!

- Όποιος συγκλονίστηκε από το θάνατο του παιδιού από τη Συρία, φαίνεται ότι δεν είδε, δεν άκουσε και δεν έμαθε ... και για το παιδί του γείτονα του και τα τόσα άλλα παιδιά στη Χώρα μας, που πήδηξαν από το μπαλκόνι και τελείωσαν μόνα τους, την άχαρη, απελπισμένη ζωή τους!!

ΓΙΑΤΙ λοιπόν όλος αυτός ο θόρυβος και από ΠΟΙΟΥΣ;

Μα γιατί, προβάλλοντας εσύ τον οίκτο ΣΟΥ, είναι σαν να εξομολογείσαι, να απενοχοποιείσαι και να απαλλάσσεσαι κάθε αμαρτίας … και ευθύνης!

Μα αυτοί, που έχουν να κερδίσουν από το εμπόριο τύψεων, τις οποίες σκορπούν και διαχέουν δεξιά-αριστερά!! Είναι αυτοί που πρέπει το όνομα τους να ακουστεί, να φωτίσει το προφίλ τους στο γυαλί, στον τύπο και στα social media, είναι αυτοί που ψάχνουν την προβολή, αναζητώντας τον ανθρωπισμό  μόνο σε φωτό και βιντεάκια στο youtube, χωρίς να έχουν δει πραγματικό πνιγμένο, νεκρό από εργατικό ατύχημα, άνεργο, δυστυχισμένο, πεινασμένο και άστεγο, χωρίς να έχουν δει καρκινοπαθή να εκλιπαρεί για τα φάρμακα του και γεροντάκο, να αλλάζει μόνος του την φαρμακευτική αγωγή του, διότι δεν του φτάνει η κουτσουρεμένη συνταξούλα του!

«Η ζωή, δεν έχει παντού την ίδια αξία» και όποιος έχει ταξιδέψει στο Λονδίνο, στο Παρίσι και στη Νέα Υόρκη, αλλά και μετά, στην Βομβάη, στο Τζιμπουτί και στην Αλεξάνδρεια, το έχει δει, το έχει νοιώσει, το έχει αντιληφθεί και  αν μη τι άλλο, δοξάζει το Θεό, για το μέρος που τον «φύτεψε» !!

Που ζείτε λοιπόν, ρε ατσαλάκωτα χαϊβάνια και μας κάνετε καθημερινά «πασαρέλα» οίκτου και απαγγελίες τύψεων Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ