2015-09-05 08:32:49
Φωτογραφία για 15 χριστιανούς ομήρους απελευθέρωσε το Ι.Κ.
Τουλάχιστον 15 Σύροι χριστιανοί που είχαν απαχθεί από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος σε ένα χωριό της κεντρικής... Συρίας απελευθερώθηκαν, όπως γνωστοποίησαν χθες βράδυ μη κυβερνητικές οργανώσεις.

«Μια ομάδα 15 χριστιανών που κρατούνταν από το Ι.Κ. στην αλ Καριατάιν απελευθερώθηκε και έφθασε στη Φαϊρούζα», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την πληροφορία επιβεβαίωσε το Ασσυριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διευκρίνισε ότι οι άνδρες που απελευθερώθηκαν έφθασαν στη Φαϊρούζα, μια πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Χομς, και πρόσθεσε ότι «είναι καλά στην υγεία τους».

Στις αρχές του Αυγούστου τουλάχιστον 230 άμαχοι, ανάμεσά τους δεκάδες χριστιανοί, απήχθησαν από το Ι.Κ., στο χωριό Καριατάιν.

Κατά τον Άμπντελ Ραχμάν, τα μέλη της θρησκευτικής μειονότητας απελευθερώθηκαν μετά την καταβολή στο Ι.Κ. ενός ειδικού φόρου που επιβάλλουν οι τζιχαντιστές στους μη μουσουλμάνους.


Ανάμεσα στα πρόσωπα τα οποία απελευθερώθηκαν δεν συμπεριλαμβάνεται ο ιερέας Ζακ Μουράντ, ένας Ασσύριος χριστιανός ο οποίος είχε απαχθεί τον Μάιο από το μοναστήριο αλ Καριατάιν από ενόπλους και κρατείται σήμερα από τους τζιχαντιστές, πρόσθεσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ένα μέσο ενημέρωσης του Βατικανού ανέφερε από τη δική του πλευρά ότι οι τοπικές θρησκευτικές αρχές διεξήγαγαν διαπραγματεύσεις με σκοπό την απελευθέρωση του ιερέα και άλλων χριστιανών.

Η απελευθέρωση των 15 χριστιανών σημειώθηκε αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, υπεγράφη μια συμφωνία ανάμεσα στους τζιχαντιστές και τους χριστιανούς του χωριού.

Σύμφωνα με το κείμενο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η ασφάλεια των χριστιανών δεν είναι εγγυημένη παρά μόνον εάν πληρώνουν τον τζίζγια (φόρο), δεν επιδεικνύουν σύμβολα της θρησκείας τους και «δεν λαμβάνουν μέρος σε οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον του Ι.Κ.».

Τον Μάρτιο το Ι.Κ. είχε απελευθερώσει 15 Ασσύριους χριστιανούς στην επαρχία Χασάκα (βορειοανατολική Συρία) μετά την καταβολή ενός χρηματικού ποσού ως λύτρα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ