2015-09-07 00:15:27
Φωτογραφία για ΑΠΟΨΗ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΥΓΕΙΑ
Περιμένουμε να ενημερωθούμε από τα κόμματα τι οδηγίες-εντολές έχουν πάρει από την τρόικα σχετικά με την πρωτοβάθμια υγειά. 

Πριν ενάμιση χρόνο ο κ Γεωργιάδης σμίκρυνε το ΙΚΑ ΕΟΠΥΥ αναγκάζοντας σε παραίτηση τους μισούς γιατρούς. Από τους 5000 γιατρούς και 5000 νοσοκόμες διάλεξε να απομακρύνει μόνο τους 2500 γιατρούς.

Σήμερα τα μισά γραφεία του είναι κλειστά. 2500 νοσοκόμες δεν έχουν κάποιον γιατρό να υποστηρίξουν. Το εισόδημα και των 5000 γιατρών μειώθηκε κατά 50% γιατί επέλεξαν ανάμεσα στην μισθωτή εργασία ή το ελεύθερο επάγγελμα.

Από τους 2500 απολυμένους οι1500 υπέστησαν μείωση 100% του εισοδήματος τους γιατί διακόπηκε και η σύμβασή τους με το ΕΟΠΥΥ για εξι μήνες, βλέποντας την πελατεία τους (που δεν ήταν μαθημένη να πληρώνει γιατρό (δημόσιοι υπάλληλοι ΟΑΕΕ) να περνά την πόρτα του γείτονα συνάδελφου ιατρού που διέθεται δωρεάν επισκέψεις.

Γνώμη των περισσοτέρων γιατρών είναι ότι αυτό έγινε γιατί δεν έβρισκε άλλους δημοσίους υπάλληλους ο κ Μητσοτάκης για να απολύσει.


Ότι απέμεινε βαφτίστηκε ΠΕΔΥ.

Σήμερα στο ΠΕΔΥ δεν εργάζονται οι γιατροί που αυτό επέλεξε με βάση τον υγειονομικό χάρτη και την υπάρχουσα χρηματοδότηση αλλά οσοι γιατροί το επέλεξαν! (ιατροί πρωιν ΙΚΑ και γιατροί εκλεκτές άλλων ταμείων π.χ. ΔΕΗ ΟΓΑ). Είναι αυτό προγραμματισμένο σύστημα υγείας;

Περιμένουμε να μάθουμε ποια θα είναι εργασιακή σχέση των γιατρών πρωτοβάθμιάς υγείας, δημόσιοι υπάλληλοι στο ΠΕΔΥ ή συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ;

Θα συνυπάρχουν ανταγωνιστικά με σκοπό την φθορά όσων επέλεξαν την σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ;

Η πρόσληψη (αφού ολοκληρωθεί ο υγειονομικός χάρτης) σε μόνιμη θέση ΕΣΥ στο ΠΕΔΥ θα γίνει με προκήρυξη και μοριοδότηση; Θα αφορά όλες τις καινές θέσεις ή κάθε χρόνο και από λίγους για να τους κρατούμε σε εργασιακή ανασφάλεια.

Ποιες ειδικότητές και τι εργαστήρια θα έχει.

Πόσοι θα είναι οι συμβεβλημένοι στον ΕΟΠΥΥ; Οσοι θέλουν ή όσοι χρειάζονται.

Τι κοστίζει περισσότερο οι μόνιμοι και το σύστημα υποστήριξης τους ή οι συμβεβλημένοι στα ιδιωτικά τους ιατρεία;

Ποιες θα είναι οι αμοιβές των συμβεβλημένων; Θα υπάρχουν οι μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε κλινικούς και σε όσους έχουν πράξεις;

Θα εξακολουθήσουν να είναι οι γιατροί (αναλογικά) οι χειροτέρα αμειβόμενοι Έλληνες μισθωτοί;

Αν υπάρξει απάντηση θα γίνει πιστευτή;

Αργυρούλης Σ παθολόγος
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ