2015-09-07 14:57:06
Φωτογραφία για Μετατίθεται η παράσταση των Κρατικών Μπαλέτων της Μόσχας στην Πάτρα
Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν ξαναέρθει στην Ελλάδα και έχουν ενθουσιάσει. Η παράσταση τους “Η Λίμνη των Κύκνων” που βασίζεται στην συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού μπαλέτου σε μουσική του Τσαικόφσκι αναμένεται να ξαναπαιχθεί στην χώρα μας και μάλιστα υπάρχει και προγραμματισμένη παράσταση στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 34ου Φεστιβάλ Πάτρας του ΟΚΠΕ.

Η αρχική ημερομηνία της παράστασης ήταν στις 21 Οκτωβρίου 2015, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, το πιο πιθανό είναι λόγω της διενέργειας των εκλογών και του ρευστού πολιτικού σκηνικού, η παράσταση να μετατεθεί χρονικά για τον Φεβρουάριο του 2016.

Για το θέμα αναμένεται και επίσημη ανακοίνωση – δελτίο Τύπου από το Φεστιβάλ Πάτρας και τον επικεφαλής της διοργάνωσης Ανδρέα Α. Ανδριόπουλο. Η «Λίμνη των Κύκνων» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου του 1877 στο θέατρο Μπολσόι και από τότε αποτελεί μια σταθερή αξία στον κόσμο του κλασικού μπαλέτου.

Τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας αποτελούν μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δυνάμεις του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας. Με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Μιχαΐλοβιτς Γκορντέεφ, χορευτή παγκοσμίου φήμης και για πολλά χρόνια αστέρα των Μπαλέτων Μπολσόι, τα Κρατικά Μπαλέτα Μόσχας συνεχίζουν την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής κερδίζοντας αναγνώριση.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ