2015-09-08 13:40:22
Φωτογραφία για Οι ερωτήσεις που δεν έγιναν στον Αλέξη Τσίπρα
Μου μεταφέρθηκε ένα κλίμα «ανοργανωσιάς» στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Ήταν εξ αρχής ένα «πικρό ποτήρι» που ήθελε να αποφύγει και γι αυτό δεν είχε ενταχθεί στο αρχικό του πρόγραμμα. Επειδή όμως «φαινόταν πολύ»  η απροθυμία του να συναντηθεί με εκπροσώπους του τύπου, τελικά δόθηκε σε πλαίσιο που δεν περιποιεί ιδιαίτερη τιμή στο δικαίωμα της ενημέρωσης.

Το να δίνονται οι ερωτήσεις τάχα μου με κλήρωση όπως και το να αποκλείονται τα ενημερωτικά sites, όταν το διαδίκτυο έχει αναδειχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή της ενημέρωσης στη χώρα,  είναι τουλάχιστον κουταμάρα, αγαπητή Κυρία Γεροβασίλη. Διότι αυτό που μένει σαν αίσθηση είναι  πως πρέπει να βγάλουμε κι εμείς  καμιά αφίσα με τσιρότα για να μπορούμε να κάνουμε ερώτηση.

Επειδή τελικά τέτοια δυνατότητα δεν μας δόθηκε παρά το γεγονός ότι υπήρχε στην αίθουσα διαπιστευμένος δημοσιογράφος μας, κρίνω σκόπιμο να θέσω δημόσια τρία ερωτήματα από αυτά που θα βρίσκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον να ακούσουμε τις απόψεις του κ. Τσίπρα.


Με δεδομένη την ανοικτή στήριξη των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για να φτάσουμε σε μια συμφωνία εντός ευρώ, θα ήθελα να ζητήσω την τοποθέτηση σας για το αίτημα των ΗΠΑ προς το Υπουργείο Εξετερικών για άρση της άδειας υπερπτήσης ρωσικών αεροσκαφών απο το ελληνικό FIR προς τη Συρία. Αν ήσασταν εσείς ο Πρωθυπουργός που θα έπρεπε να πάρει την απόφαση τότε ποια θα ήταν αυτή και γιατί.

Τα τελευταία 24ωρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια αντιπαράθεση του υπηρεσιακού Υπουργού Οικονομίας και της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το εάν φορολογείται ή όχι η Εκκλησία. Εσείς τι πιστεύετε; Φορολογείται;

Έχετε δηλώσει κατά καιρούς πως δεν είστε Πρωθυπουργός παντός καιρού. Σε περίπτωση που στις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολύ κοντά και αποκλείεται να σχηματίσουν από μόνα τους σταθερή κυβέρνηση, θα ήσασταν διατεθειμένος να προτείνατε ένα άλλο πρόσωπο για πρωθυπουργό, σε περίπτωση που το ζητήσουν και τα άλλα κόμματα που θα συνεργαστείτε; Τον κ. Δραγασάκη για παράδειγμα;

Σε μας δεν επετράπη να κάνουμε κάποια από αυτές  ερωτήσεις. Ωστόσο  η αποσαφήνιση της θέσης του πρώην πρωθυπουργού και για τα τρία παραπάνω ζητήματα  έχει  κομβική σημασία για την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να κάνουν τις επιλογές τους,  με πλήρη γνώση – αυτή τη φορά – των πραγματικών σκέψεων και επιλογών του κ. Τσίπρα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ