2015-09-08 13:47:45
Φωτογραφία για Τα …συζήτησαν στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης
Βασιλική Αγγουρίδη - Virus.com.gr

Μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, γύρω από θέματα που αφορούν στο Φάρμακο διεξήχθη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης και της Εφαρμογής των Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων Συνταγογράφησης, υπό το ΓΓ Δημόσιας Υγείας, Ι. Μπασκόζο.

Αν και η φαρμακευτική πολιτική μοιάζει να έχει μπει στον πάγο, τουλάχιστον έως την έκδοση της νέας Υπουργικής Απόφασης για την εφαρμογή των μειώσεων των τιμών σε off patent και γενόσημα, που προβλέπει το μνημόνιο ΙΙΙ, η Επιτροπή συζήτησε τρέχοντα θέματα περιορισμού της φαρμακευτικής δαπάνης.

Μάλιστα, αποφασίστηκε η εισήγηση συγκρότησης της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, η οποία σε συνεργασία με την Επιτροπή Παρακολούθησης Φαρμακευτικής Δαπάνης θα επιδιώξει μια ολοκληρωμένη πολιτική ελέγχου δαπανών.

«Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας της Επιτροπής παρατέθηκαν στοιχεία παρακολούθησης για την τρέχουσα φαρμακευτική δαπάνη και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των αποφάσεων της προηγούμενης συνεδρίασης, όπως η πρόταση νομοθετικών ρυθμίσεων, η οριστικοποίηση του θεραπευτικού πρωτοκόλλου για το Σακχαρώδη Διαβήτη, με περίοδο προσαρμογής 3 μηνών και η χορήγηση κλειστών συνταγογραφούμενων οδηγιών για φάρμακα υψηλού κόστους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Ακόμη, συζητήθηκε η συμβολή του «Φακέλου Ασθενούς», του συνοπτικού, δηλαδή, ιστορικού του ασθενούς, στον έλεγχο της συνταγογράφησης και κατ’ επέκταση της φαρμακευτικής δαπάνης
. Ακόμη, εξετάστηκαν οι δυνατότητες προσαρμογής του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις νέες απαιτήσεις ελέγχου της φαρμακευτικής δαπάνης.

«Συζητήθηκε επίσης το θέμα κόστους των φαρμάκων τελικής καταφυγής και ο τρόπος αγοράς τους και αποφασίστηκε η εισήγηση στην αρμόδια υπηρεσία για την έκδοση του νέου δελτίου τιμών φαρμάκων, σύμφωνα με το νόμο», αναφέρεται.

Ακόμη, η Επιτροπή πρόκειται να θέσει στο επίκεντρο ειδικής συνεδρίασης το θέμα της συσκευασίας των φαρμάκων.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ