2015-09-11 20:54:10
Φωτογραφία για Έρχονται διώξεις και συλλήψεις πολιτικών;
Κατάθεση που δημιουργεί ίντριγκα δόθηκε από τον άνθρωπο που φανέρωσε τη λίστα Λαγκάρντ Ερβέ Φαλτσιανί, σε τέσσερις εισαγγελείς επί σειρά ωρών σήμερα το πρωί. Η κατάθεση έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η εφημερίδα «Το Βήμα» εντόπισε τον Ερβέ Φαλτσιανί στην ελληνική πρεσβεία, και ο ίδιος δήλωσε το εξής: «Έδωσα όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι βοήθησα πολύ την ελληνική δικαιοσύνη. Η λίστα που έφτασε στη χώρα σε είχε ελάχιστα στοιχεία από αυτά που πραγματικά υπάρχουν».

H κατάθεση ολοκληρώθηκε στις 18.00, τοπική ώρα Γαλλίας. Σε ένα από τα διαλείμματα πάντως «Το Βήμα» κατάφερε να αποσπάσει λίγες ακόμα κουβέντες του Ερβέ Φαλτσιανί. «Πρέπει να βοηθήσουμε να αποκαλυφθούν όλα» είπε. Δήλωσε μάλιστα πολύ ευχαριστημένος από την πρώτη του επαφή με την ελληνική Δικαιοσύνη. «Έδωσα ένα πρώτο δείγμα όλων των στοιχείων που έχω» συμπλήρωσε.

Παρόντες στην εξέταση Φαλτσιανί ήταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλίας Ζαγοραίος, και οι τρεις εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Παπασταύρου – Μεταξά κυρία Ελένη Τουλουπάκη και κκ. Χρήστος Τζούρας, Γιώργος Καλούδης.

Η κατάθεση θα αποτελέσει την αρχή για αξιολόγηση όλων των δικαιούχων των υπεράκτιων εταιριών οι οποίοι πλέον με ονοματεπώνυμο είναι στη διάθεση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ