2015-09-12 00:33:02
Φωτογραφία για Το τηλεφώνημα της Θάνου στον Πατούλη – Τι ζήτησε η υπηρεσιακή πρωθυπουργός;
Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - virus.com.gr

Ούτε δυο γιατρούς για να ενισχύσουν τις μονάδες υγείας των νησιών που «κατακλύζονται» από χιλιάδες ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και μετανάστες, δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν οι πολύωρες συσκέψεις που γίνονται εδώ και μήνες στο υπουργείο Υγείας Η αδυναμία είναι τέτοια που η υπηρεσιακή πρωθυπουργός, Βασιλική Θάνου, αναγκάστηκε να καλέσει προχθές στο τηλέφωνο τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργο Πατούλη για να ζητήσει τη συνδρομή του! Το αίτημα της πρωθυπουργού αφορούσε την αποστολή κλιμακίου εθελοντών γιατρών στη Λέσβο για 4 ημέρες στις δομές του ΠΕΔΥ (δες εδώ).

Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, ωστόσο, ένιψαν τας χείρας τους για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και τροφής των γιατρών.

Ο Πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Ελευθερίου, αναφέρει στο Virus: «Σε ερώτησή μου στο ΔΣ του ΙΣΑ εάν η πρωθυπουργός καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης και διατροφής, η απάντηση ήταν ότι δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Συνεπώς ο ΙΣΑ θα καλύψει αυτό το κόστος, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός σκοπών του Ιατρικού Συλλόγου».


Ο κ. Ελευθερίου αναδεικνύει, παράλληλα, και ένα νομικό ζήτημα που ανακύπτει στο πλαίσιο της προσφοράς εθελοντικών υπηρεσιών από ιδιώτες γιατρούς.

«Με βάση το νόμο, δεν μπορεί ένας ιδιώτης να πάει να δουλέψει μέσα σε δημόσιες δομές. Δηλαδή εδώ γίνονται υπερβάσεις νομικές σε όλα τα επίπεδα» λέει χαρακτηριστικά. «Όλο αυτό αποδεικνύει την πλήρη αποδιοργάνωση του συστήματος» προσθέτει.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ