2015-09-12 06:23:07
Φωτογραφία για Ρωσία: Ποινικές διώξεις κατά του βουλευτή της Ράντας Λιασσκό και της ηγεσίας του Υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας
Η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε τις ποινικές διώξεις για τη χρήση απαγορευμένων μεθόδων διεξαγωγής του πολέμου και τη γενοκτονία από Ουκρανούς στρατιωτικούς αξιωματούχους, τον Υπουργό Αμύνης της Ουκρανίας, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τον αρχηγό των Δυνάμεων Πεζικού και τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς. Για το γεγονός αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαδίμιρ Μάρκιν.

Αιτία ήταν το γεγονός ότι "από τις 31 Μαΐου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του 2015 άγνωστα πρόσωπα από τον αριθμό στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας, εκτελώντας παντελώς εγκληματικές διαταγές των κκ. Πολτοράκ, Μουζένκο, Πουσσνιακόφ και Μπαλάν με σκοπό την εξουδετέρωση της εθνικής ομάδας του ρωσόφωνου πληθυσμού που διαμένει στο έδαφος της αυτοκηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, πραγματοποίησαν στοχευμένους βομβαρδισμούς από συστήματα βαριού πυροβολικού (διαμετρήματος τουλάχιστον 122 χιλιοστά) των εγκαταστάσεων πολιτικής υποδομής που δεν είναι στρατιωτικοί στόχοι σε οικισμούς της Δημοκρατίας ".


Ως αποτέλεσμα σκοτώθηκαν 45 άτομα, τραυματίστηκαν πάνω από 160 άτομα, καταστράφηκαν ή μερικών καταστράφηκαν τουλάχιστον 163 αντικείμενα, μεταξύ των οποίων είναι κατοικίες, κτίριο του δικαστηρίου, υποσταθμός του μεταλλείου.

"Η Γενική Διεύθυνση Ανάκρισης της Επιτροπής της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κίνησε ποινική δίωξη κατά του Υπουργού Αμύνης της Ουκρανίας Στεπάν Πολτοράκ, του αρχηγού του γενικού Επιτελείου του Υπουργείου Αμύνης της Ουκρανίας Βίκτωρ Μουζένκο, του αρχηγού των Δυνάμεων Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Ανατόλι Πουσσνιακόφ, του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας Νικολάι Μπαλάν και άλλων άγνωστων προσώπων από τον αριθμό στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας. Είναι ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων που προβλέπονται στο μέρος 1 του άρθρου 356, του άρθρου 357 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (χρήση απαγορευμένων μέσων και μεθόδων διεξαγωγής που πολέμου και γενοκτονία)", ανέφερε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής της Ανάκρισης.

"Η ανάκριση θεωρεί ότι Ουκρανοί στρατιώτες παραβίασαν: το πρωτόκολλο για κατάπαυση χρήση όπλων στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας (Μινσκ, 05.09.2014) και το μνημόνιο του (Μινσκ, 19.09.2014), τις διατάξεις της συνθήκης για την προστασία του άμαχου πληθυσμού κατά τη διάρκεια του πολέμου (Γενεύη, 12.08.1949) και του Συμπληρωματικού Πρωτοκόλλου II (Γενεύη, 08.06.1977), της συνθήκης περί πρόληψης αδικημάτων γενοκτονίας και τιμωρίας για αυτά (Παρίσι, 09.12.1948), της συνθήκης για παιδικά δικαιώματα (Νέα Υόρκη, 20.11.1989)", τόνισε ο Μάρκιν.

Εκτός τούτου, ανέφερε, ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Ανώτατης Ράντας Ολέγκ Λιασσκό και άλλων προσώπων από τον αριθμό μαχητών του τάγματος "Azov" για την απαγωγή ανθρώπων, βασανιστήρια, χρήση απαγορευμένων μέσων και μεθόδων διεξαγωγής του πολέμου (μέρος 2 άρθρο 126, μέρος 2 άρθρο 117, μέρος 1 άρθρο 356 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας).

"Κατά την άποψη της ανάκρισης, στις 17 Σεπτεμβρίου του 2014 τέσσερις μαχητές του τάγματος "Azov" κατόπιν εντολής του Ολέγκ Λιασσκό ο οποίος είναι ιδρυτής του τάγματος, εισέβαλαν παράνομα στο διαμέρισμα του κατοίκου της Μαριούπολης Ντμίτρι Τσαϊκόβσκι. Αφού εξερεύνησαν το διαμέρισμα, καταζητούμενα πρόσωπα έδεσαν τα χέρια του Τσαϊκόβσκι και, χρησιμοποιώντας βία, τον πήγαν στις εγκαταστάσεις του τάγματος "Azov", έπειτα τον τοποθέτησαν σε ένα μεταλλικό κοντέινερ. Για ένα εικοσιτετράωρο ο Λιασσκό με μαχητές του τάγματος ξυλοκοπούσαν το θύμα, καθώς απειλούσαν με φόνο, ζητώντας να τους ενημερώσει για πιθανή κατοχή κλεμμένων όπλων. Εν συνέχεια καταζητούμενα πρόσωπα πήγαν τον Τσαϊκόβσκι στο πορτ-μπαγκάζ του Ι.Χ. σε ένα χωράφι, όπου συνέχισαν τα βασανιστήρια και έπειτα τον άφησαν ελεύθερο χωρίς να αντλήσουν καμία πληροφορία ", ανέφερε ο Μάρκιν.

Υπογράμμισε ότι "ασκώντας την ποινική δίωξη η Επιτροπή της Ανάκρισης διευθυνόταν με το μέρος 3 του άρθρου 12 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας το οποίο δίνει δικαίωμα να ασκηθεί η ποινική δίωξη κατά ξένων πολιτών που τέλεσαν το αδίκημα εκτός των συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, σε περιπτώσεις, αν το αδίκημα αποσκοπεί κατά του υπηκόου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, καθώς και σε περιπτώσεις που προβλέπονται από τη διεθνή συμφωνία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αν ξένοι υπήκοοι δεν καταδικάστηκαν σε ξένο κράτος και υπάγονται σε ποινική ευθύνη στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ".

Στις 3 Σεπτεμβρίου αναφέρθηκε ότι η Επιτροπή της Ανάκρισης της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακρίνει 54 ποινικές υποθέσεις σχετικά με τα γεγονότα φόνων και άλλων αδικημάτων στο Ντονμπάς. Για τη γενοκτονία, φόνους και χρήση απαγορευμένων μέσων και μεθόδων διεξαγωγής του πολέμου η Επιτροπή της Ανάκρισης άσκησε την ποινική δίωξη κατά 30 αξιωματούχων της Ουκρανίας.

Τον Ιούλιο μήνα ο πρόεδρος της Επιτροπής της Ανάκρισης Αλεξάνδρ Μπαστρίκιν δήλωσε ότι η Επιτροπή της Ανάκρισης είναι έτοιμη να παραδώσει στο διεθνές δικαστήριο το υλικό για αδικήματα κατά του άμαχου πληθυσμού στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ