2015-09-12 10:40:07
Φωτογραφία για Στη Λέσβο ο κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Χρήστο Ζώη [photos]
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, επισκέφθηκε χθες (11-9-2015) τη Λέσβο, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας, κ. Χρήστο Ζώη και πραγματοποίησαν επισκέψεις και σειρά επαφών με φορείς για τη διαχείριση των μεταναστευτικών-προσφυγικών ροών.

Συγκεκριμένα, επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λέσβου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δημαρχείο Λέσβου, το χώρο καταγραφής και φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Ταυτοποίησης Υπηκοότητας Μόριας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Ζώης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Φιλιππάκος, πραγματοποίησαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Γιαννέλη, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου και τον Δήμαρχο Λέσβου, κ. Σπύρο Γαληνό.


Από την πλευρά του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, τον κ. Ζώη και τον κ. Φιλιππάκο, συνόδευαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Β’ Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιναύαρχος Νικόλαος Πατρινός, ο Διοικητής Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, Αρχιπλοίαρχος Φώτιος Πραβίτας και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Νομού Λέσβου, Πλοίαρχος Νικόλαος Βάρθης.

Παράλληλα, από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας, τους συνόδευαν η επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λέσβου, Αστυνομικός Διευθυντής Ανδρέας Στεφάνου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Καταφέραμε να διαχειριστούμε έναν τεράστιο όγκο μεταναστών, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι πρόσφυγες, που ψάχνουν την ελπίδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Υλοποιήσαμε ένα σχέδιο πάρα πολύ δύσκολο, διότι οι αριθμοί των μεταναστών και προσφύγων στο νησί ήταν τεράστιοι, υπερέβαιναν τις 22.000-23.000.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους τους άντρες και της γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, την Αυτοδιοίκηση, τους εμπλεκόμενους Φορείς, τις Οργανώσεις και τους πολίτες όλου του νησιού, για την κατανόηση, το ενδιαφέρον, τη συνδρομή και την εποικοδομητική συνεργασία, που είχε ως αποτέλεσμα να μπορούμε αυτή τη στιγμή να λέμε ότι έχουμε διαχειριστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κάτι που υπερέβαινε τις δυνάμεις μας.

Σήμερα, όπως βλέπετε κι εσείς, έχουμε πετύχει το στόχο μας. Πιστεύουμε ότι μέχρι την Κυριακή η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί πλήρως. Το σχέδιο που εφαρμόζεται είχε αποτέλεσμα. Η Κυβέρνηση, υπό την κ. Πρωθυπουργό, ενδιαφέρθηκε από την πρώτη στιγμή να δώσει λύσεις και όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία και οι εμπλεκόμενοι Φορείς συντονίστηκαν και συνεργάστηκαν άριστα. Θα συνεχίσουμε την υλοποίηση του σχεδίου αυτού, συμπληρώνοντας δράσεις, ώστε σε κάθε περίπτωση να ελέγχουμε τις ροές και να έχουμε διαχειρίσιμους αριθμούς προσφύγων πάνω στο νησί.

Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τη φωτιά του πολέμου και ψάχνουν την ελπίδα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε κάθε περίπτωση και η Κυβέρνηση και όλες οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες, κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό και γι’ αυτούς τους ανθρώπους και για τις τοπικές κοινωνίες.»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ