2015-09-12 14:35:39
Φωτογραφία για ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΑΚΡΑΣ ΠΝΟΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ VD
Γεννηματά: Καλύτερη λύση κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συνεννοήσεις, συνεργασίες και κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, «μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο πρόεδρος της Ν.Δ. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να εξασφαλίσω στη χώρα μια σταθερή και μακράς πνοής κυβέρνηση» επισημαίνει ο κ. Μεϊμαράκης και εκφράζει την πεποίθηση πως η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα. «Εφόσον ο ελληνικός λαός αναδείξει τη Ν.Δ. πρώτο κόμμα, θα επιδιώξω να υπάρξει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του ευρωπαϊκού μετώπου» υπογραμμίζει.

Στο ευρωπαϊκό μέτωπο, όπως κατέστησε σαφές, συγκαταλέγει και τον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να αποκλείσει καμία πολιτική δύναμη και κανένα πρόσωπο από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, αρκεί να πληρούνται οι προϋποθέσεις: «Κοινά αποδεκτό προγραμματικό σχέδιο και διασφάλιση της παρουσίας τής χώρας στην Ευρωζώνη».


Επίσης, τη βεβαιότητά πως η Ν.Δ. θα επικρατήσει στις κάλπες της 20ης Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης και σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι. Επανέλαβε, επίσης, πως θα επιδιώξει ευρείες συνεργασίας με προγραμματική βάση και σημείωσε πως ο κ. Τσίπρας «θα πρέπει να ανήκει στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης». Προσέθεσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ικανούς και σοβαρούς ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν σε μια συλλογική πολιτική προσπάθεια ανάκαμψης και επισήμανε ότι «η γραμμή δεν είναι ιδεολογική, αλλά αν είμαστε λογικοί ή παράλογοι» και να θέλουμε παραμονή στην Ευρώπη.

Μετά τις εκλογές ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι θα δώσει έμφαση στα δημοσιονομικά, σε έναν πειθαρχημένο προϋπολογισμό, στις μεγάλες επενδύσεις που θα φέρουν θέσεις εργασίας και στα μεγάλα έργα και στην απορρόφηση μέχρι το Μάρτιο όλων των πόρων του ΕΣΠΑ τα οποία δεν έχουν απορροφηθεί.

Γεννηματά: Καλύτερη λύση κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων

«Μια κυβέρνηση με την ευρύτερη δυνατή συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στη βάση δεσμευτικής προγραμματικής συμφωνίας είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τη χώρα την επομένη των εκλογών», εκτιμά από την άλλη πλευρά, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην «Ημερησία του Σαββάτου», «Σε αυτό πρέπει να δεσμευτούμε όλοι, γιατί αυτό είναι η προϋπόθεση και το κλειδί για να προχωρήσουμε στην χώρα με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα, να ξεπεράσουμε την κρίση και να μπούμε σταδιακά σε πορεία ανάπτυξης και κοινωνικής προκοπής».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι η αισιοδοξία στους κόλπους του κόμματος «βασίζεται στην ανταπόκριση των πολιτών». «Βλέπουμε καθημερινά παντού τον ενθουσιασμό βλέπουμε καθημερινά ανθρώπους που στήριξαν διαχρονικά το ΠΑΣΟΚ και είχαν φύγει, να επιστρέφουν στο κοινό μας σπίτι. Βλέπουμε ακόμα επανασυσπείρωση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Η δημοκρατική συμπαράταξη δημιουργεί την ελπίδα για την τρίτη εναλλακτική δύναμη που αποτελεί τον καταλύτη και την εγγύηση για την πολιτική σταθερότητα», τόνισε.

Επισήμανε δε, ότι ο κ. Τσίπρας είναι «δυστυχώς σε διαρκή σύγχυση και έχει χάσει την ψυχραιμία του» και συνέχισε λέγοντας ότι τις ύβρεις τις αντιπαρέρχεται. «Μας έβριζαν άλλωστε χυδαία και στο παρελθόν και τώρα βέβαια τα βρίσκουν μπροστά τους. Δεν είχε καν το πολιτικό θάρρος και τη γενναιότητα να πει ένα ευχαριστώ όταν το ΠΑΣΟΚ έβαλε πλάτη για να βγει η χώρα από το απόλυτο αδιέξοδο στο οποίο την είχε φέρει ο ίδιος και το κόμμα του μαζί με τους ΑΝΕΛ. Τρεις φορές πήγα στις Βρυξέλλες και μίλησα με ηγέτες όπως ο Ολάντ, ο Ρέντσι, ο Γκάμπριελ, ο Στάνισεφ, ο Πιτέλα και δεκάδες άλλους. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές ήταν που βοήθησαν την τελευταία στιγμή να φύγει η χώρα από τον γκρεμό. Εμείς έχουμε σταθερή θέση και δεν την αλλάζουμε. Στην κατάσταση που είναι η χώρα χρειάζονται οι ευρύτερες δυνατές συνεργασίες. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε», επισήμανε.

Για τη συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ σημείωσε: «Δεν πρόκειται για απλή εκλογική συνεργασία, είναι το πρώτο και σημαντικό βήμα για την συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Διαμορφώνουμε ένα προοδευτικό ρεύμα που εκφράζει το ριζοσπαστικό κέντρο, το δημοκρατικό σοσιαλισμό, την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία. Ένα ρεύμα που μπορεί να γίνει ξανά πλειοψηφικό. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη ενός δυναμικού τρίτου εναλλακτικού πόλου με αυτόνομο λόγο και αυτοδύναμη στρατηγική».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ