2015-09-12 21:04:07
Φωτογραφία για Επίθεση Φάιμαν σε Όρμπαν: Μεταχειρίζεται τους πρόσφυγες όπως οι Ναζί
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν εξαπέλυσε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, για τη μεταχείριση των προσφύγων που διέρχονται από την Ουγγαρία. Μάλιστα ο Φάιμαν συνέκρινε την μεταχείριση αυτή, με την περίοδο των ναζί.

«Το στοίβαγμα των προσφύγων μέσα σε τρένα με την προσδοκία να φύγουν πολύ μακριά, ξυπνά την ανάμνηση της πιο σκοτεινής περιόδου στην ήπειρό μας», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Spiegel που κυκλοφορεί σήμερα.

«Ο Βίκτορ Όρμπαν ενεργεί με ανεύθυνο τρόπο όταν κάνει όλους (αυτούς τους πρόσφυγες) οικονομικούς μετανάστες» είπε και «ακολουθεί ηθελημένα μια πολιτική αποτροπής».

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο Ορμπάν δηλώνει πως οι σύροι πρόσφυγες, που φθάνουν μαζικά στην Ευρώπη και περνούν από την Ουγγαρία, "δεν προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, αλλά από καταυλισμούς που βρίσκονται (στις γειτονικές χώρες). Εκεί ήταν ασφαλείς". Ο Όρμπαν υποστήριξε πως οι πρόσφυγες δεν έρχονται στην Ευρώπη "επειδή αναζητούν ασφάλεια, αλλά επειδή θέλουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που έχουν στους καταυλισμούς. Επιθυμούν μια γερμανική ζωή, ίσως μια σουηδική ζωή".

"Όμως είναι γεγονός: Δεν υπάρχει θεμελιώδες δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή, μόνο δικαίωμα στην ασφάλεια και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια", είπε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πάρτι του ΠΑΟΚ στη Βέροια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Πάρτι" του ΠΑΟΚ στη Βέροια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ