2015-09-13 17:40:03
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ... ΙΣΠΑΝΟΥΣ!
Μεγάλο σεβασμό προς την Εθνική Ελλάδας, τρέφουν οι Ισπανοί. Σέρτζιο Σκαριόλο, Πάου Γκασόλ, Νίκολα Μίροτιτς και Σέρχιο Ροντρίγκεθ... έβγαλαν το καπέλο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ενόψει της μεταξύ τους «μονομαχία» την ερχόμενη Τρίτη (15/9) για τους «8».

Οι Ιβηρες επικράτησαν της Πολωνίας με 80-66 και έτσι πέρασαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου και θα αντιμετωπίσουν τη "γαλανόλευκη" την Τρίτη (15/9) στις 19:30.

Ο ηγέτης των φούριας ρόχας, Πάουλ Γκασόλ είπε τα εξής: «Η Ελλάδα παίζει πολύ καλό μπάσκετ. Διαθέτει μία ισχυρή ομάδα. Έχουν ισορροπία σαν σύνολο και ταλέντο σαν ρόστερ. Θα είναι δύσκολο το παιχνίδι απέναντι τους. Πρέπει να προετοιμαστούμε σωστά για να προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε. Όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά. Θα είναι σκληρό ματς.

Η Ελλάδα διαθέτει σπουδαίους παίκτες, σε όλες τις θέσεις. Έχει ένα βαθύ και ποιοτικό ρόστερ. Τερμάτισε πρώτη στον όμιλο της και είναι αήττητη μέχρι τώρα. Είναι ανταγωνιστική ομάδα. Λειτουργεί καλά σαν σύνολο και παίζει ομαδικό μπάσκετ. Ποντάρει στην ομαδικότητα της. Για να κερδίσουμε την Ελλάδα θα πρέπει να παίξουμε καλύτερα, αλλά και πιο σκληρά από εκείνη. Από εκεί και πέρα θα δούμε στο παιχνίδι της Τρίτης το ποιος θα πάρει την πρόκριση».


Από την πλευρά του ο Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε: «Έχουμε μεγάλο σεβασμό για την ελληνική ομάδα. Έχουν παίκτες που παίζουν στο ΝΒΑ και πρωταγωνιστούν στην Ευρωλίγκα, ενώ διαθέτουν έναν πολύ ικανό προπονητή. Θα είναι ένα πολύ δυνατό ζευγάρι. Θα αρχίσουμε να το σκεφτόμαστε από αύριο. Εμείς οι προπονητές από σήμερα, αλλά οι παίκτες πρώτα πρέπει να ξεκουραστούν», ανέφερε ο Ιταλός ομοσπονδιακός τεχνικός της Ισπανίας.

Μιλώντας για τη νίκη επί της Πολωνίας, είπε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα, αλλά ευτυχώς κι εμείς ήμασταν αποφασισμένοι να παλέψουμε μέχρι το τέλος. Ξέρουμε πως δεν έχουμε καμία υπεροχή, αν δεν παίξουμε καλά και δεν προσπαθήσουμε».

Σχετικά με τα παράπονα του Μάρτσιν Γκορτάτ («η Ισπανία, ειδικά στο πρώτο μέρος, είχε πολύ σεβασμό από τους διαιτητές») είπε: «Διαφωνώ απόλυτα. Αυτό μόνο».

Για την κατάσταση του Ρούντι, που δεν έπαιξε λόγω ενοχλήσεων στη μέση είπε: «Ο Ρούντι είναι αμφίβολος. Δεν τον προφυλάξαμε σήμερα. Δεν ήταν σε θέση να παίξει».

Σχολιάζοντας την απόδοση του Πάου Γκασόλ είπε: «Είναι ευλογία για μένα να έχω σαν παίκτη για τόσα πολλά παιχνίδια τον Πάου Γκασόλ. Είναι ένας παίκτης μεγάλης κλάσης, σπουδαίος άνθρωπος, με αίσθημα αφοσίωσης απέναντι στην ομάδα του και το μπάσκετ. Σήμερα είχε κάποιες ενοχλήσεις και δεν μπορούσε να μένει πάνω από 5 λεπτά σερί στο παρκέ, αλλά ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί τόσο αναλαμβάνοντας το ρίσκο».

Ο Νίκολα Μίροτιτς είπε: «Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες, αλλά σημασία έχει πως πετύχαμε το στόχο μας. Πλέον, η σκέψη στρέφεται στην Ελλάδα, που κάνει πολύ καλή πορεία στο τουρνουά. Είναι ομάδα που έχει αμυντικό ταπεραμέντο, στηρίζει το παιχνίδι και τη φιλοσοφία της στην άμυνα και από εκεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό το παιχνίδι της. Περιμένουμε πολύ δύσκολο παιχνίδι και σίγουρα θα γίνει μάχη για μια θέση στον ημιτελικό», ανέφερε σχετικά ο 24χρονος φόργουορντ.

Οσο για την εκπληκτική παρουσία του Πάου Γκασόλ απέναντι στην Πολωνία, πρόσθεσε: «Ο Γκασόλ μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, είναι εκπληκτικός, αλλά δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από αυτόν. Όλοι θα χρειαστεί να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Τέλος ο Σέρχι Ροντρίγκεθ αναφέρθηκε στην παράδοση μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας που είναι σαφώς υπέρ των Ιβήρων: «Η Ελλάδα είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν έχει καμία σημασία η παράδοση που έχουμε απέναντί τους. Θα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο δεν μετρά τι έχει προηγηθεί. Θα παλέψουμε για να μπούμε στην τετράδα», τόνισε ο γκαρντ της Ρεάλ.

Και κατέληξε αποθεώνοντας τον Γκασόλ: «Δυσκολευτήκαμε πολύ απέναντι στην Πολωνία για τρία δεκάλεπτα, αλλά ο Πάου ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ