2015-09-13 20:27:05
Φωτογραφία για Λαφαζάνης: Πρέπει να ακυρώσουμε τα Μνημόνια - Τα μέτρα που προτείνει το ΛΑΕ [video]
Από το Νοσοκομείο Χανίων ξεκίνησε σήμερα το πρωί η περιοδεία του Παναγιώτη Λαφαζάνη στα Χανιά, με την οποία θα ολοκληρώσει την διήμερη επίσκεψη του στο νησί.

Ο κ. Λαφαζάνης μετείχε σε σύσκεψη με τον σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα ενώ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης αναφέρθηκε τόσο στην κακή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, την οποία απέδωσε στην μνημονιακή πολιτική, όσο και στην πολιτική κατάσταση μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, προβάλλοντας το ΛΑΕ ως τη μόνη ρεαλιστική λυση για έξοδο από την κρίση.

Το Μνημόνιο ισοδυναμεί με λιτότητα, ξεπούλημα της πατρίδας, φοροεπιδρομή

"Το Μνημόνιο σημαίνει άγρια λιτότητα για την υγεία" είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑΕ σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι μόνο η κατάργηση των μνημονίων και η λήξη της λιτότητας μπορούν να αποτελέσουν την αρχή για την οικοδόμηση ενός συστήματος υγείας που θα εξυπηρετεί κυρίως τους φτωχούς πολίτες που έχουν ανάγκη. Ο κ. Λαφαζάνης, σημείωσε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας είναι υπό κατάρρευση ενώ χαρακτήρισε "τρομακτικά" τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χανίων.


Οι προτάσεις του ΛΑΕ: Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ, κατάρτηση ΕΝΦΙΑ

Κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη πολιτική κατάσταση, μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε ότι η χώρα οδεύει σε μια συμμαχία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ με μοναδικό σκοπό την εφαρμογή του 3ου Μνημονίου. Ο πρόεδρος της ΛΑΕ καταφέρθηκε για μια ακόμη φορά εναντίον του Μνημονίου, που ισοδυναμεί όπως είπε με ξεπούλημα της πατρίδας, λιτότητα και φοροεπιδρομή. Υπεραμύνθηκε της θέσης ότι μόνο το ΛΑΕ έχει ρεαλιστική λυση για έξοδο από την κρίση, η οποία μεταφράζεται σε ακύρωση των μνημονίων.

Ο κ. Λαφαζάνης παρουσιάσε συνοπτικά  δύο μέτρα που προτείνει η ΛΑΕ για ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά στρωμάτων και για την για άμεση ανάκαμψη της οικονομίας.

- Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανεξαρτήτως προέλευσης των εισοδημάτων

- Η πλήρης κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στα πλαίσια μιας νέας αντιμνημονιακής πολιτικής. Ενός φόρου που όπως σημείωσε είναι άδικος, δημευτικός της ακίνητης περιουσίας και αντιαναπτυξιακός,

Όσον αφορά την κάθοδο του ΛΑΕ στις εκλογές, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε αισιόδοξος για τα ποσοστά που θα συγκεντρώσει το κομμα στις εκλογές στη Κρήτη και τα Χανιά, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υποψηφιότητα του κ. Ρωμανιά - ο οποίος είναι υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΕ στα Χανιά - σημειώνοντας οτί είναι ένας άνθρωπος με σημαντικούς αγώνες στο μέτωπο της κοινωνικής ασφάλισης.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ