2015-09-15 06:21:09
Φωτογραφία για Δεν άνοιξαν δεκάδες σχολεία στην Βόρεια Εύβοια‏‎
Το κουδούνι έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν ήχησε αρκετά δημοτικά και νηπιαγωγεία της Βόρειας Εύβοιας, αφού δεν υπήρχε ούτε ένας δάσκαλος να ανοίξει την πόρτα των σχολείων και να υποδεχτεί τα παιδιά.

Επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό έστειλε στην υπηρεσιακή υπουργό Παιδεία κ. Κιάου η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού Λίνα Ευσταθίου αναφερόμενη στις τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι "η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν φρόντισε ούτε το στοιχειώδες: να μπορούν όλα τα σχολεία της χώρας να ανοίξουν κανονικά."

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει: "Ως εκπρόσωπος της τοπικής μας κοινωνίας, αλλά και ως γονέας, θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια καθώς και τον προβληματισμό μας για τα τεράστια προβλήματα που βιώνει ο τομέας της Δημόσιας εκπαίδευσης.

Με βουβή οργή η κοινωνία μας, βλέπει την κρίση να έχει ανατρέψει κάθε προοπτική ανάπτυξης και προόδου, οδηγώντας τη σε απόγνωση. Ακόμη και οι βασικότεροι τομείς της κοινωνικής μέριμνας, η Υγεία και η Παιδεία, έχουν πληγεί και πλήττονται διαρκώς.


Οκτώ νηπιαγωγεία και πέντε δημοτικά σχολεία δεν άνοιξαν, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού, λόγω έλλειψης δασκάλων και νηπιαγωγών. Πρόκειται για τα Νηπιαγωγεία των Γιάλτρων, Αγίου Γεωργίου Λιχάδας, Αιδηψού, Κρυονερίτη, Πευκιού, Ασμηνίου, Ελληνικών και Γουβών, και τα Δημοτικά της Τσαπουρνιάς, Κρυονερίτη, Σινασσού, Γουβών και Ταξιάρχη.

Όσα σχολεία του Δήμου μας, κατάφεραν  να υποδεχθούν τους μαθητές τους στον Αγιασμό της νέας Σχολικής χρονιάς, θα αναγκαστούν μέχρι την πρόσληψη των αναπληρωτών να δουλέψουν με αλχημείες για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

   

Απογοητευμένοι και με τις ελπίδες μας να εξανεμίζονται, όλοι οι πολίτες της Βόρειας Εύβοιας, περιμένουμε επιτέλους μία λύση, τουλάχιστον στα καίρια προβλήματα, ώστε να μη χαθούν διδακτικές ώρες και από την εκπαίδευση των μαθητών μας, ίσως τη μόνη ζωντανή μας ελπίδα." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ