2015-09-15 12:48:13
Φωτογραφία για Η ΠΕΡΣΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ! (VIDEO & PHOTOS)
Θυμηθείτε την περσινή πορεία της ομάδας μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός μας δίνει αύριο τον πρώτο του αγώνα στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του φετινού UEFA Champions League. Αντίπαλός του η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου.

Ας θυμηθούμε, όμως, πως η ομάδα μας μέχρι την τελευταία στιγμή πάλεψε πέρσι, για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού, αλλά τελικά κατέκτησε την 3η θέση του ομίλου του, τερματίζοντας πίσω από «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Γιουβέντους και Ατλέτικο Μαδρίτης πήραν τις δύο πρώτες θέσεις, παρόλα αυτά και οι δύο γνώρισαν την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Θρύλο να αποδεικνύει για ακόμα μια ευρωπαϊκή χρονιά πως ο «Ναός» του είναι το μεγάλο του όπλο! Από την κόκκινη… λάβα του Φαλήρου δεν ξέφυγε ούτε η Μάλμε, που γνώρισε την ήττα στην τελευταία αγωνιστική, που είχε ως αποτέλεσμα να τερματίσει τελευταία στον όμιλο. Στην συνέχεια, ο Ολυμπιακός ως τρίτος συνέχισε στο UEFA Europa League, όπου δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ντνίπρο στην φάση των "32" της διοργάνωσης.


Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Τεράστια νίκη για τον Θρύλο μας με το καλημέρα στον θεσμό! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υποδεχτεί στην πρεμιέρα των ομίλων την Ατλέτικο Μαδρίτης και είχαν επικρατήσει με 3-2. Οι «ροχιμπλάνκος» προερχόντουσαν από μια εκπληκτική χρονιά, καθώς είχαν κατακτήσει το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ είχαν φτάσει μέχρι τον τελικό του UEFA Champions League, όπου είχαν ηττηθεί στην παράταση από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ολυμπιακός μας από την αρχή είχε μπει πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και πήρε «κεφάλι» στο σκορ με τον Μαζουάκου. Ο Αφελάι με άψογο πλασέ έγραψε το 2-0, ενώ ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Ο Κώστας Μήτρογλου με τρομερή κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το τρίο τέρμα των Πειραιωτών, για να έρθει ο Γκριεζμάν πριν το φινάλε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Ο Θρύλος για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ταξίδεψε μέχρι την Σουηδία για να αντιμετωπίσει τη Μάλμε. Εκεί οι γηπεδούχοι έχοντας την τύχη με το μέρος τους και εκμεταλλευόμενοι κάποια αμυντικά λάθη από την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας επικράτησαν με 2-0. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Ρόζεμπεργκ.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Μία ακόμη μαγική και ονειρεμένη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Θρύλο! Η ομάδα μας επικράτησε με 1-0 της Γιουβέντους στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του UEFA Champions League με σκόρερ τον Παϊτίμ Κασάμι στο 36ο λεπτό του αγώνα, ύστερα από υπέροχη ομαδική συνεργασία των Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου και άψογο τελείωμα από τον Ελβετό. Οι Ιταλοί πίεσαν πολύ στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο έπεσαν πάνω στο... τείχος που λεγόταν Ρομπέρτο! Ο Ισπανός τερματοφύλακας με μοναδικές αποκρούσεις μέχρι το τέλος του αγώνα κράτησε ανέπαφη την εστία του και έδωσε την πολύτιμη νίκη στον Ολυμπιακό μας.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Ο Θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την 4η αγωνιστική, έπεσε... ηρωικά στο Juventus Stadium γνωρίζοντας την ήττα με 3-2 απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας. Μεγάλη εμφάνιση κόντρα στην «Μεγάλη Κυρία», πολλές χαμένες ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό. Ο Πίρλο με αριστοτεχνικό φάουλ είχε ανοίξει το σκορ στο 21’, για να ισοφαρίσει λίγα λεπτά αργότερα με άπιαστη κεφαλιά ο Μποτία. Ο Εντινγκά με μια ακόμα κεφαλιά είχε «παγώσει» τους Ιταλούς, βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό μας στο 61’. Ωστόσο, το αυτογκόλ του Ρομπέρτο (65’) και ο Πογκμπά (66’) έβαλαν και πάλι μπροστά στο σκορ την Γιουβέντους με 3-2, σκορ που παρέμεινε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Για την 4η αγωνιστική, ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την Ατλέικο Μαδρίτης στην Ισπανία και ηττήθηκε με 4-0. Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Μία ολιγωρία στο 9’ στοίχισε για τον Ολυμπιακό μας, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από σουτ του Ραούλ Γκαρθία. Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Μάντζουκιτς έγραψε το 2-0, για να έρθει και πάλι ο Κροάτης επιθετικός να πετύχει άλλα δύο τέρματα στο 62’ και 65’ και για γράψει το τελικό αποτέλεσμα.

Tρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Στο τελευταίο ματς των ομίλων του UEFA Champions League, ο Θρύλος επικράτησε με 4-2 της Μάλμε, έφτασε τους 9 βαθμούς και κατέκτησε την 3η θέση, εξασφαλίζοντας την ευρωπαϊκή συμμετοχή και τον Φεβρουάριο του 2015, μέσω του UEFA Europa League. Ο Νταβίντ Φουστέρ, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 22’ με κεφαλιά. Ο Κρόον είχε ισοφαρίσει στο 59’, ωστόσο η χαρά των Σουηδών δεν κράτησε για πολύ… Ο «μάγος Τσόρι» με ένα… κεραυνό έξω από την περιοχή έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Θρύλο. Στο 81’ ο Ρόζερμπεργκ ισοφάρισε και πάλι, αλλά τα γκολ των Μήτρογλου (87’) και Αφελάι (90’) έβαλαν τα πράγματα στην θέση τους, στέλνοντας παράλληλα τον Ολυμπιακό μας στους «32» του Europa League!

Mε αντίπαλο την Ντνίπρο

Στο UEFA Europa League ο Θρύλος αντιμετώπισε τους Ουκρανούς σε διπλούς αγώνες. Στις 19 Φεβρουαρίου, η Ντνίπρο υποδέχθηκε τους «ερυθρόλευκους» στο Ολιμπίσκι του Κιέβου και επικράτησε με 2-0. Το σκορ άνοιξε στο 50’ ο Κανκάβα, με μεγάλη δόση τύχης και 5 λεπτά αργότερα ο Ροτάν με προβολή έγραψε το 2-0. Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά αν στο 90’ ο διαιτητής κ. Σόργκενχοφερ δεν ακύρωνε το καθαρό γκολ του Μήτρογλου ως επιθετικό φάουλ.

Στον επαναληπτικό του Φαλήρου, μετά από μια βδομάδα, ο Ολυμπιακός προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε την πρόκριση στην επόμενη φάση, μένοντας στο 2-2. Ο Μήτρογλου είχε κάνει το 1-0, ενώ ο Φεντέτσκι ισοφάρισε λίγο αργότερα. Ο Ντομίνγκεζ είχε ευστοχήσει από το σημείο του πέναλτι στο 90’ αλλά στις καθυστερήσεις ο Κάλινιτς ισοφάρισε για το τελικό 2-2, που άφησε εκτός συνέχειας την ομάδα μας.
olympiacos-blog
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ