2015-09-16 02:29:06
Φωτογραφία για Το ρωσικό φλογοβόλο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Εγγύς Ανατολή
Η εμπειρία μαχητικής χρήσης του βαριού φλογοβόλου συστήματος TOS-1А στο Ιράκ το έβαλε στη λίστα άμεσης ζήτησης σε ξένους πελάτες, ιδια’ιτερα στην Εγγύς Ανατολή. Τη δήλωση αυτή στη συνέντευξη στο πρακτορείο RIA NOVOSTI έκανε ο Ίγκορ Σεβαστιάνοφ, επικεφαλής της αποστολής του «Rosoboronexport» στην έκθεση Russia Αrms Expo (RAE) στο Νίζνι Ταγκίλ.

«Μερικά από τα δείγματα που προτείνει ο "Rosoboronexport" βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας παραγγελιών. Παραδείγματος χάριν, τα βαρύ φλογοβόλο σύστημα TOS-1А το οποίο προκαλεί τόσο μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά των εταίρων μας στην Εγγύς Ανατολή. Όπως έδειξε η εμπειρία χρήσης αυτού του συστήματος στο Ιράκ, ταιριάζει ιδανικά για τοπικές επιχειρήσεις, αφού εξουδετερώνει τον καλά οχυρωμένο εχθρό στα σημεία εγκατάστασής του», είπε ο Σεβαστιάνοφ.

Από την άποψη της αποτελεσματικότητάς του το TOS-1А μπορεί ευθέως να αποκαλεστεί «τακτικό όπλο-θαύμα», θεωρεί ο Σεβαστιάνοφ. «Δεν είναι τυχαίο ότι η εμφάνισή του αμέσως έλκυσε την προσοχή όλων των αραβικών ΜΜΕ. Και υπάρχουν λόγοι για αυτό, αφού η χρήση τους έδειξε μια εντυπωσιακή δύναμη πυρός και τη τεράστια ψυχολογική επίδραση στον εχθρό», τόνισε ο Σεβαστιάνοφ.


Το βαρύ φλογοβόλο σύστημα TOS-1А «Solntsepek» εντάχτηκε στον οπλισμό το 2001. Στο σασσί του άρματος μάχης Т-72 τοποθετείται το σύνολο σωλήνων για εκτόξευση 24 βλημάτων διαμετρήματος 220 χιλιοστών. Τα βλήματα εξοπλίζονται με μαχητικά τμήματα φλεγόμενου ή θερμοβαρικού τύπου με απόσταση εκτόξευσης μέχρι έξι χιλιόμετρα. Η περιοχή κάλυψης με πλήρη εκτόξευση του συστήματος αποτελεί περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ