2015-09-18 19:23:04
Φωτογραφία για Τη μετεγκατάσταση 1500 προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία ανακοίνωσε η Ελβετία
Η Ελβετία θα δεχτεί να φιλοξενήσει 1.500 αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη καταγραφεί στην Ελλάδα και την Ιταλία, στο πλαίσιο του πρώτου προγράμματος μετεγκατάστασης 40.000 προσφύγων. Παράλληλα, θα αποδεσμεύσει άμεσα άλλα 50 εκατομμύρια φράγκα για να χρηματοδοτήσει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις των διεθνών οργανισμών στη Συρία και τις γειτονικές της χώρες.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης που είχε εγκριθεί τον Ιούλιο και αφορά 40.000 πρόσφυγες παρά μόνο εφόσον οι άνθρωποι αυτοί "έχουν καταγραφεί και αναγνωριστεί σωστά, με βάση τους όρους που θέτει η Συνθήκη του Δουβλίνου".

Η πρόεδρος της Ελβετίας Σιμονέτα Σομαρούγκα δήλωσε ότι οι ελβετικές αρχές δεν αναμένουν κάποιο κύμα μεταναστών από άλλες χώρες. Ωστόσο, σημείωσε ότι οι συνοριοφύλακες είναι έτοιμοι να παρέμβουν και να προχωρήσουν σε ελέγχους εάν χρειαστεί. "Όμως σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει λόγος για συστηματικούς συνοριακούς ελέγχους", πρόσθεσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ