2015-09-19 12:20:55
Φωτογραφία για Ο Ομπάμα πρότεινε για υπουργό Στρατού έναν ανοιχτά ομοφυλόφιλο
Τα αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για μια πρωτοβουλία που γράφει ιστορία στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε χθες το όνομα για τη θέση του υπουργού άμυνας στον τομέα του στρατού, που εάν τελικά γίνει δεκτή τότε θα είναι η πρώτη φορά που κάποιος ανοιχτά ομοφυλόφιλος θα αναλαμβάνει τέτοιο αξίωμα και μάλιστα στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Ο Ερικ Φάνινγκ ο οποίος κατείχε μια σειρά σημαντικών θέσεων στο Πεντάγωνο και διετέλεσε σύμβουλος του υπουργού αμύνης Ας Κάρτερ, θεωρείται ένα από τα ικανότερα και ανερχόμενα στελέχη στην πολιτική των ΗΠΑ. Ο 47χρονος ο οποίος έχει επίσης κάνει καριέρα σαν δημοσιογράφος του CNBC περιγράφεται από τον Ομπάμα με τα θερμότερα λόγια "Είμαι ευγνώμων για τη δέσμευσή του απέναντι στους ένστολους άνδρες και τις γυναίκες μας και είμαι βέβαιος ότι θα διοικήσει το στρατό μας με ξεχωριστό τρόπο."ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ. 

Σε περίπτωση που η πρόταση του Αμερικανού προέδρου γίνει αποδεκτή, τότε θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ανοικτά ομοφυλόφιλος λαμβάνει τέτοια θέση, σημειώνει η Wall Street Journal και υπογραμμίζει πως αυτή η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη μιας σειράς κινήσεων από τον Ομπάμα που στηρίζουν την LGBT κοινότητα. 

Πηγή: http://www.lifo.gr/now/world/75724
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ