2015-09-20 12:07:04
Φωτογραφία για Wing Loong II – Κίνα: Μη επανδρωμένο… αντίγραφο του Reaper
Η Κίνα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και πίνακες τεχνικών δεδομένων του μαχητικού drone της Wing Loong II, το οποίο μοιάζει εξαιρετικά, με το αμερικανικό drone της General Atomics, MQ-9 Reaper.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Richard D Fisher Jr, για το έγκυρο IHS Jane’s Defence Weekly, οι πρώτες φωτογραφίες του Wing Loong II είχαν αποκαλυφθεί τον περασμένο Μάρτιο. Ωστόσο, σε αυτές δεν εμφανιζόταν ολόκληρο. Το νέο κινεζικό drone αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία μαζί με το μικρότερο drone Chengdu GJ-1/Wing Loong.

Τόσο το συγκεκριμένο drone, όσο και το MQ-9 Reaper διαθέτουν κινητήρα turboprop, φέρουν τα οπτικά τους συστήματα και τα συστήματα δορυφορικής τους επικοινωνίας στο ρύγχος και διαθέτουν πτερύγια σταθεροποίησης σχήματος V. Αν και παρομοίων διαστάσεων, το κινεζικό drone υστερεί σε ταχύτητα και ύψος πτήσης.

Το μεν MQ-9 αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 480 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να πετάξει σε ύψος μέχρι 15.240 μέτρων, ενώ αντίθετα το Wing Loong II αναπτύσσει μέγιστη ταχύτητα 370 χλμ. ανά ώρα και μπορεί να πετάξει σε ύψος έως 9.000 μέτρων. Επίσης, το Reaper μπορεί να μεταφέρει εξωτερικά οπλικό φορτίο βάρους 1.400 κιλών, έναντι 480 κιλών του κινεζικού.

Σε καλλιτεχνική απεικόνιση του παρουσίασαν οι Κινέζοι, το Wing Loong II εικονίζεται να μεταφέρει 12 πυραύλους αέρος-εδάφους, πιθανότατα τύπου Norinco Blue Arrow 9.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ