2015-09-20 12:13:10
Φωτογραφία για H Jaguar βρυχάται για το DNA της [video]
Η Jaguar διαφημίζει την αλουμινένια κατασκευή των μοντέλων της ως μέρος του DNA της, συστατικό για μικρότερο βάρος, περισσότερο ραφινάρισμα, καλύτερες επιδόσεις, υψηλή αποδοτικότητα και κορυφαία αίσθηση στην οδήγηση.

Με μία γκάμα που καλύπτει την πλειονότητα των κατηγοριών της premium αγοράς, η Jaguar πρέπει να αισθάνεται αυτοπεποίθηση, καθώς τα μοντέλα της διαθέτουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να ανταγωνιστούν με αξιώσεις όλους τους άμεσους αντίπαλούς τους.

Η Jaguar αποτελεί μια εταιρεία που κατασκευάζει premium αυτοκίνητα και υπό αυτή την προϋπόθεση, εάν θες να προτάξεις απέναντι στον ανταγωνισμό σοβαρή απειλή, χρειάζεσαι τρία σεντάν διαφορετικού μεγέθους, ένα SUV και ένα σπορ μοντέλο. Οτιδήποτε έρθει να προστεθεί στην γκάμα στο μέλλον θα είναι ένα μπόνους, καθώς χωρίς αυτά τα προαπαιτούμενα δεν παίζεις στην αυλή των μεγάλων.

Έτσι, η Jaguar με τα σεντάν της έρχεται να αντιπαρατάξει τη νέα XE απέναντι στα Audi A4, BMW 3 Series και Mercedes-Benz C-Class, την Jaguar XF απέναντι στα A6, 5 Series και E-Class, και την XJ απέναντι στα A8, 7 Series και S-Class
. Στα σπόρτσκαρ, η F-type δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για να αποτελέσει υπολογίσιμο αντίπαλο στην κατηγορία των GT: Είναι πανέμορφη, γρήγορη κι αυτά φτάνουν για να αμβλύνουν τη μικρή υστέρησή της στην οδηγική αίσθηση απέναντι για παράδειγμα σε μια Porsche 911 Turbo. Εξάλλου απένατι σε αυτή, αλλά και στη Mercedes-AMG GT S είναι που τη βλέπουμε στο cover story του DRIVE που κυκλοφορεί από εχθές στα περίπτερα.

Στην κατηγορία των SUV, η Jaguar ετοιμάζεται να μπει άμεσα με τη νέα F-Pace. Ένα μοντέλο στην premium κόμπακτ κατηγορία που θα βρεθεί στην αγορά απέναντι στα Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC και στην Porsche Macan. Όπως τη διαφημίζει η βρετανική εταιρεία, η F-Pace είναι «το πιο πρακτικό σπόρτσκαρ Jaguar όλων των εποχών». Ακούγεται παράδοξο να χαρακτηρίζει μια εταιρεία ένα SUV «σπόρτσκαρ», αλλά κατά τα φαινόμενα πρόκειται για ένα πρακτικό αυτοκίνητο παρότι η τεχνογνωσία της Jaguar έχει να κάνει με τα σπορ αυτοκίνητα. Και με βάση αυτή, θα ήμασταν οι τελευταίοι που θα αμφισβητούσαμε το δικαίωμά της σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε ότι η Jaguar κάνει ευρεία χρήση αλουμινίου και χρήση αλουμινένιων πλαισίων. Ως εκ τούτου έχει καλύψει τη σημερινή απαίτηση για ελαφριά αυτοκίνητα, σημαντική προϋπόθεση αν θες να παίξεις επί ίσοις όροις με τους άμεσους ανταγωνιστές σου.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ