2015-09-21 15:46:10
Φωτογραφία για Δείτε βίντεο από την ανέλκυση του βυθισμένου στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, ιστιοφόρου Caval Fort
Η στιγμή της ανέλκυσης του ιστιοφόρου από τον βυθό του λιμανιού του Αιγίου. Το Σάββατο το πρωί, το σκάφος είδε και πάλι το φως του ήλιου, φανερά διαβρωμένο από την αλμύρα της θάλασσας αλλά πάντοτε εντυπωσιακό. Στην επιχείρηση συμμετείχε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου για την απαραίτητη απάντληση υδάτων από το εσωτερικό του σκάφους κατά τη διάρκεια της ανέλκυσής του, όπως και το γερανοφόρο όχημα του κ. Κόκκη.

Τόσο ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Θανάσης Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Φιλιππάτος και ο αντιπρόεδρος κ. Τάκης Μαρινόπουλος που ήταν παρόντες, συνεχάρησαν θερμά τους εμπλεκόμενους στην επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία χάρη στη μεθοδευμένη δουλειά της εταιρείας.

Οι επαγγελματίες δύτες της εταιρείας ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο.Ε., μετά από προετοιμασία 5 μηνών, προχώρησαν σήμερα το πρωί στο τελευταίο και ίσως δυσκολότερο έργο, αυτό της αποκόλλησης και ανέλκυσης του σκάφους από βάθος 11 μέτρων
. Με τη βοήθεια γερανοφόρου οχήματος, λοιπόν, το σκάφος πλέον βρίσκεται στη στεριά και θα ακολουθηθεί κάθε νόμιμη διαδικασία, μιας και το σκάφος αποτελεί στοιχείο δικογραφίας, ως κατασχεθέν για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών. Το πιο πιθανό πάντως είναι, αφού μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο, να οδηγηθεί ακολούθως προς εκποίηση εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αιγιαλείας, μιας και οι ιδιοκτήτες του σκάφους δεν παρουσιάστηκαν ούτε είχαν καμία απολύτως συμμετοχή στην όλη επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο του 2013, το κατασχεθέν ιστιοφόρο, μήκους 14,90 μ. και πλάτους 3,44 μ. 'έδεσε' στο λιμάνι του Αιγίου και λίγες ημέρες αργότερα διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το σκάφος να πάρει έμπλωρη κλίση και να βυθιστεί μέσα σε λίγες ώρες.

Πηγή: filodimos
xespao
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ