2015-09-22 22:50:05
Φωτογραφία για ΜΑΓΙΚΟΣ ΝΤΟΥΡΜΑΖ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ! ΞΑΝΘΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-3 *VIDEOS*
Σαν... άνεμος πέρασε από τα Πηγάδια ο Ολυμπιακός! Έχοντας κορυφαίους τους Ντουρμάζ και Φορτούνη, δεν αγχώθηκε ακόμη και όταν η Ξάνθη ισοφάρισε προς το παρόν και έφτασε εύκολα στη νίκη με 1-3, κάνοντας το 4x4 στη Σούπερ Λίγκα.

Πραγματοποιώντας την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι τώρα ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από τα Πηγάδια και επιβλήθηκε απόλυτα επί της Ξάνθης.

Με... μαγικό Ντουρμάζ και εκτελεστή Φορτούνη, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν στη νίκη και έκαναν το 4x4 στο πρωτάθλημα.

Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ στο 42ο λεπτό και κέρδισε το πέναλτι στο 65’, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Φορτούνης. Ο διεθνής μέσος διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 68ο λεπτό.

Οι Ακρίτες ισοφάρισαν στο 50ο λεπτό με τον Ντιμιτρόφ, ένα τέρμα το οποίο προήρθε από λάθος του Μποτία και αφού... δεν γύρισε έγκαιρα ο Σιόβας.

Στα καθαρά αγωνιστικά Έχοντας πρόθεση να κλείσει τους διαδρόμους του Ολυμπιακού και να... χτυπήσει στην αντεπίθεση παρατάχθηκε η Ξάνθη στα Πηγάδια. Ωστόσο οι παίκτες της δεν τα κατάφερναν και τόσο καλά καθώς οι ερυθρόλευκοι έφταναν εύκολα στην περιοχή του Τσέναμο, έστω κι αν δεν μπορούσαν να δημιουργούν καλές ευκαιρίες για γκολ.


Αποτέλεσμα αυτού ήταν το παιχνίδι να έχει ρυθμό από τα πρώτα του λεπτά του και η πρώτη καλή στιγμή στο ματς δεν άργησε να έρθει από τους ερυθρόλευκους όταν στο 11ο λεπτό ο Πάρντο έκανε το σουτ μετά από σέντρα του Ντουρμάζ.

Η Ξάνθη έψαχνε την αντεπίθεση για να βρει απροετοίμαστη την αμυντική γραμμή του Θρύλου, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Η αναγκαστική αλλαγή του Ντα Κόστα έφερε τον Μποτία στο παιχνίδι, χωρίς να αλλάξει κάτι τακτικά.

Ωστόσο οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που «χτύπησαν» τελικά σε μια αντεπίθεση... Συγκεκριμένα στο 42ο λεπτό ο Ντουρμάζ ήταν ο τελικός αποδέκτης της μπάλας. Ο Σουηδός μέσος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας της Ξάνθης και με ένα... ξερό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Το δεύτερο 45λεπτό ξεκίνησε με την Ξάνθη να καταφέρνει νωρίς να ισοφαρίσει σε 1-1 με τον Ντιμιτρόφ να πλασάρει σωστά τον Ρομπέρτο μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Η φάση ξεκίνησε από το λάθος του Μποτία με τον Βασιλακάκη να εκμεταλλεύεται και να κερδίζει την μπάλα.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού όμως ήταν άμεση και... εντυπωσιακή. Μόλις ένα λεπτό αργότερα οι ερυθρόλευκοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα με τον Ιντέγε όμως να μην βρίσκει στόχο στην κεφαλιά που έκανε.

Η πίεση των παικτών του Σίλβα αυξήθηκε και ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες. Στο 63ο λεπτό ο Ντουρμάζ κέρδισε το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Φορτούνης εύστοχα κάνοντας το 1-2 για τους ερυθρόλευκους. Ο διεθνής μέσος λίγο αργότερα έκανε το 1-3 υπέρ των ερυθρολεύκων όταν από κοντά πλάσαρε σωστά μετά από πάσα του Πάρντο καιδημιουργία... Ντουρμάζ!

Έτσι ο Θρύλος είχε ένα εύκολο πέρασμα από τα Πηγάδια και πλέον έχει κι την ψυχολογία με το μέρος του ενόψει της δύσκολης συνέχειας σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63' Ερέα).

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (39' λ.τ. Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Φορτούνης, Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγιε.

Δείτε από την κάμερα της Νova...

Το 0-1 του Ντουρμάζ ΕΔΩ

Το 1-1 ΕΔΩ

Το 1-2 του Φορτούνη ΕΔΩ

Το 1-3 του Φορτούν ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ