2015-09-22 22:57:18
Φωτογραφία για Δήλωση των Βουλευτή Β’ Πειραιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Δημήτρη Καμμένου για το σκάνδαλο της αυτοκινητοβιομηχανίας VW
Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκαλεί η πρακτική, για αρκετά έτη, της... γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen για την παραπλάνηση των αμερικανικών ελεγκτικών αρχών εκπομπής ρυπογόνων αερίων οχημάτων.

Η παραδοχή της εν λόγω εταιρίας πως 11 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της σε όλο τον κόσμο ήταν εξοπλισμένα με συγκεκριμένο τύπο μηχανής, που είχε την δυνατότητα να παραποιεί τα στοιχεία εκπομπής ρύπων προκαλεί εύλογα ερωτήματα για τις τεχνικές υπηρεσίες ελέγχου και του ελληνικού Yπουργείου Mεταφορών.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία 70/156/ΕΟΚ " Περί προσεγγίσεως των νομοθεσιών των κρατών μελών που αφορούν στην έγκριση των οχημάτων με κινητήρα και των ρυμουλκουμένων τους" καθώς και την 2005/55/ΕΚ "Εκπομπές ρυπογόνων αερίων των κινητήρων ντίζελ και των κινητήρων αερίου", η χώρα μας εναρμονίστηκε με την ευρωπαϊκή ένωση και εκτελεί ελέγχους οχημάτων πριν αποδώσει έγκριση τύπου ΕΚ.

Το ενδεχόμενο να πήραν έγκριση και για την ελληνική επικράτεια οχήματα, που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις μέγιστων επιπέδων ρυπογόνων αερίων, της συγκεκριμένης εταιρίας είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Σε αυτή τη περίπτωση η ελληνική πολιτεία οφείλει αφενός να προβεί σε άμεσους ελέγχους οχημάτων της συγκεκριμένης εταιρίας και αφετέρου να επανεξετάσει τις διαδικασίες έγκρισης οχημάτων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΟΚ ΜΕ ΧΑΝΤΕΡ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΣΟΚ ΜΕ ΧΑΝΤΕΡ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ