2015-09-24 18:04:07
Φωτογραφία για ΕΚΑΝΕ... ΣΟΦΟΤΕΡΟ ΤΟΝ ΙΤΟΥΔΗ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Για όλους και για όλα μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης, ο οποίος αναφέρθηκε στον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, στους νέους στόχους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά και στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στην ιστοσελίδα sport-express.ru για ...τους τρεις σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του. Από την Αθήνα, στην Τουρκία για την Μπάνβιτ και πέρσι το καλοκαίρι στη Μόσχα: «Αυτή είναι η δουλειά μας, να προσαρμοζόμαστε γρήγορα. Το πού βρισκόμαστε είναι δευτερεύον. Αυτό που έχει σημασία είναι η ομάδα, οι παίκτες, τα ταξίδια. Είμαι πολύ χαρούμενος στη Μόσχα και σε ένα υπέροχο κλαμπ, όπως η ΤΣΣΚΑ» ανέφερε και πρόσθεσε: «Πιστεύω πως οι Ρώσοι μοιάζουν με τους Έλληνες. Για παράδειγμα, είναι πολύ πιστοί από θρησκευτικής άποψης. Ωστόσο, είναι σίγουρα πιο κλειστοί, ενώ οι Ελληνες πιο εξωστρεφείς».

...το τι συζητά με τους παίκτες του: «Κυρίως για μπάσκετ μιλάμε. Αλλά όχι μόνο. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι με οικογένειες και με προβλήματα. Και γνωρίζουν πως είμαι κάθε μέρα και ώρα διαθέσιμος για οποιαδήποτε συζήτηση. Ξέρουν πως μπορούν να μοιραστούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους, ακόμη και αν δεν αφορούν το μπάσκετ».


...το πως ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα: «Ήταν κάτι σαν κάρμα. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ, όταν δεν υπήρχε Κροατία, αλλά Γιουγκοσλαβία. Εγώ δεν ήμουν σε θέση να παίξω σε υψηλό επίπεδο, αλλά είχα την πεποίθηση πως μπορώ να μάθω σε άλλους ανθρώπους πράγματα για το μπάσκετ. Κατάφερα να βρω κάποιες δουλειές σε μικρές ομάδες. Ημουν πολύ τυχερός, γιατί είχα και καλούς δασκάλους».

...τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον οποίο είναι και κουμπάροι: «Είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν είναι συνάδελφος, αλλά αληθινός φίλος και κουμπάρος. Σε όλη μου την καριέρα, προσπαθούσα να παίρνω πράγμα από οποιονδήποτε είχα στο πλευρό μου. Το 1996, όταν βρέθηκα στον πάγκο, έγινα ο νεότερος προπονητής στην ιστορία του ελληνικού, επαγγελματικού μπάσκετ. Οι άνθρωποι με τους οποίους δούλεψα είναι αυτοί που καθόρισαν το ποιος είμαι σήμερα».

...τους φετινούς στόχους της ΤΣΣΚΑ Μόσχας: «Πρώτα απ” όλα θέλουμε να μείνουν οι παίκτες υγιείς. Ηδη έχουν αρχίσει να αντιμετωπίζουμε σημαντικά προβλήματα από πολύ νωρίς. Ο Φρίλαντ ήρθε τώρα στην ομάδα και θέλει να δείξει τί μπορεί να κάνει, αλλά αυτή τη στιγμή είναι εκτος προπονήσεων. Ο Κριάπα είχε, επίσης, τραυματιστεί, ενώ ο Χάινς είχε πρόβλημα με το στομάχι του. Επομένως, το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν τραυματισμοί. Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αλλάξουμε δραστικά κάτι στο παιχνίδι της ΤΣΣΚΑ. Και την περσινή χρονιά παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Φτάσαμε μέχρι το πρωτάθλημα με 9-0 στα παιχνίδια των playoffs και αυτό δεν είναι εύκολο. Αποκλειστήκαμε στον ημιτελικό της Ευρωλίγκας, αλλά αυτό μας έχει κάνει σοφότερους. Φέτος πρέπει να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά».

...την αποχώρηση του Αντρεί Κιριλένκο από την ενεργό δράση: «Ο Κιριλένκο μου εξήγησε πως θέλει να σταματήσει και να περάσει χρόνο με την οικογένειά του. Το γεγονός πως πλέον είναι πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας είναι ο, τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί στο ρωσικό μπάσκετ. Αγαπά το μπάσκετ και ξέρει πότε πρέπει να ακούσει τους άλλους. Πιστεύω πως είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να οδηγήσει στην επανάσταση του ρωσικού μπάσκετ. Είναι πολύ άσχημο μια χώρα με τέτοια παράδοση και τόσο μεγάλο πληθυσμό να μένει μακριά από τα μετάλλια και σε επίπεδο ανδρών και σε επίπεδο νέων και εφήβων».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ