2015-09-26 18:12:06
Φωτογραφία για Η... επικίνδυνη αποστολή του νέου CEO της VW
ην δύσκολη αποστολή να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του ομίλου της Volkswagen έχει αναλάβει εδώ και λίγες ώρες (από το βράδυ της Παρασκευής) ο Matthias Muller.

O 62χρονος επιχειρηματίας από το Chemnitz της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, είναι ο εκλεκτός του 20μελους ΔΣ της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας για τη θέση του CEO που ορφάνεψε μετά την παραίτηση του Martin Winterkorn, λόγω του σκανδάλου “dieselgate” που ξέσπασε τις τελευταίες ημέρες.

«Ο νέος επικεφαλής θα αφιερωθεί στα καθήκοντα του με όλη του τη δύναμη», ανέφεραν χαρακτηριστικά μέλη του ΔΣ, ενώ ο μεγαλομέτοχος Wolfgang Porsche τόνισε «είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι η σωστή προσωπικότητα στην κορυφή».

Η αποστολή του πρώην πια CEO της Porsche (από το 2010), είναι πολύ δύσκολη, τονίζουν τα Γερμανικά Μέσα. Την χαρακτηρίζουν μάλιστα ως "Mission Impossible". Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην 78χρονη ιστορία της φίρμας κλονίζει τα θεμέλιά της και αμαυρώνει τη φήμη της. «Αποτελεί ηθική και πολιτική καταστροφή για τον όμιλο το σκάνδαλο αυτό», λένε χαρακτηριστικά τα μέλη του ΔΣ.


Στις πρώτες του δηλώσεις από το νέο πόστο του ο Muller τόνισε ότι βασική του προτεραιότητα είναι να διαλευκάνει την υπόθεση και να αποκαταστήσει την εικόνα του ομίλου. Πρέπει να ξανακερδίσει ο όμιλος την εμπιστοσύνη των πελατών, των μετόχων, της δικαιοσύνης και των εργαζομένων.

«Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να ξανασυμβεί. Είμαι αισιόδοξος ότι θα καταφέρουμε» ανέφερε και έσπευσε να υπογραμμίσει ότι «σε καμιά χρονική στιγμή δεν απειλήθηκε η ασφάλεια των οχημάτων μας ή των πελατών».

Ο Μuller συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που τον κάνουν ηγετική φυσιογνωμία και κορυφαίο μάνατζερ. Γνωρίζει πολύ καλά το ανθρώπινο δυναμικό και διαθέτει τις καλύτερες διασυνδέσεις. Έχει σπουδάσει computer engineering science στο πανεπιστήμιο του Μονάχου, ενώ το 1977 είχε μαθητεύσει στην Audi ως κατασκευαστής εργαλείων. Μετά τις σπουδές επέστρεψε στην εταιρεία το 1984 αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ του τμήματος ΙΤ. Η ανέλιξή του στον όμιλο ήταν ραγδαία φτάνοντας τον Οκτώβρη του 2010 να γίνει διευθύνων σύμβουλος της Porsche και τώρα επικεφαλής του Group Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ