2015-09-26 18:18:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Διέφυγε στην Αυστραλία ο μέτοχος ταξιδιωτικού γραφείου που έστησε κομπίνα
Στην Αυστραλία διέφυγε ο 35χρονος μέτοχος του τουριστικού γραφείου που φέσωσε πέραν των 50 επιβατών, ενώ ο πεθερός του, αν και συνελήφθη, αφέθηκε ελεύθερος για ανθρωπιστικούς κυρίως λόγους.

Η Αστυνομία υπολογίζει ότι το συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο, που βρίσκεται στον Στρόβολο και έβαλε ήδη λουκέτο, έχει αποσπάσει γύρω στις 12 χιλιάδες ευρώ από 53 πρόσωπα. Στο ΤΑΕ Λευκωσίας προσήλθαν μέχρι στιγμής 16 άτομα και προέβησαν σε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ενώ πλήρωσαν για την αγορά εισιτηρίων, αντί εισιτηρίων τούς δόθηκε προκράτηση θέσης με την οποία δεν μπόρεσαν να πετάξουν. Ορισμένα πρόσωπα, που βρίσκονταν ήδη στο εξωτερικό, αναγκάστηκαν ν’ αγοράσουν νέο εισιτήριο για να επιστρέψουν στην Κύπρο.

Προχθές το απόγευμα, μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας, που διερευνούν τη σοβαρή αυτή υπόθεση, συνέλαβαν έναν 65χρονο ως ύποπτο για την κομπίνα. Αυτός φέρεται να συνεργάστηκε με τις Αρχές, παρέδωσε μεγάλο αριθμό τεκμηρίων που σχετίζονται με την υπό εξέταση υπόθεση και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, έχει ήδη παραδεχτεί ενοχή
. Λόγω της συνεργασίας του με την Αστυνομία αλλά κυρίως λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου. Ο γαμπρός του, 35 ετών, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, έχει ήδη διαφύγει στην Αυστραλία. Θα εκδοθεί εναντίον του ένταλμα σύλληψης και θα κινηθούν οι διαδικασίες εντοπισμού του.

Το ταξιδιωτικό γραφείο ευτυχώς για τους εξαπατηθέντες ήταν εγγεγραμμένο στον ΚΟΤ και έχει κατατεθειμένη εγγύηση ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, γι’ αυτό και όσοι εξαπατήθηκαν μπορούν να αποταθούν στον Οργανισμό για να πάρουν τα χρήματά τους. Η Αστυνομία προχωρεί στις έρευνές της και λαμβάνει καταθέσεις από διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα, ενώ μεταξύ των εξαπατηθέντων είναι και 16 μέλη της Ειρηνευτικής Δύναμης. Ως επί το πλείστον, τα περισσότερα εισιτήρια εκδόθηκαν για τους Αγίους Τόπους, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ