2015-09-27 10:57:07
Φωτογραφία για Μπανγκουί: Μουσουλμάνοι έσφαξαν Χριστιανούς
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν χθες στην πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας Μπανγκουί όταν μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε μια γειτονιά με κυρίως χριστιανούς κατοίκους, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας και αυτόπτες μάρτυρες.

Η επίθεση συνέβη έπειτα από τη δολοφονία ενός μουσουλμάνου, το πτώμα του οποίου εγκαταλείφθηκε στο δρόμο, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Πρόκειται για το πιο αιματηρό ξέσπασμα βίας σε μια πόλη με παρουσία ειρηνευτικής δύναμης από τη Γαλλία και τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία έχει βυθιστεί στο χάος με χιλιάδες νεκρούς από τον Μάρτιο του 2013 που οι μουσουλμάνοι αντάρτες Σελεκά κατέλαβαν την εξουσία προκαλώντας αντίποινα από την χριστιανική πολιτοφυλακή των αντι-Μπαλακά.

Δεν είχε πραγματοποιηθεί επίθεση για μήνες στην πρωτεύουσα Μπανγκουί, έως μια επίθεση με χειροβομβίδα νωρίτερα το Σεπτέμβριο.

Οργισμένοι μουσουλμάνοι άφησαν χθες το προπύργιο τους στην 3η περιοχή του Μπανγκουί και εξαπέλυσαν επίθεση στην κυρίως χριστιανική 5η περιοχή, χρησιμοποιώντας αυτόματα όπλα.

Οι κάτοικοι κατέφυγαν σε άλλα μέρη της πρωτεύουσας και οι δράστες έκαψαν σπίτια και αυτοκίνητα, τόνισαν αυτόπτες μάρτυρες. Ελικόπτερα των Ηνωμένων Εθνών πραγματοποιούσαν πτήσεις πάνω από το σημείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ