2015-09-27 12:19:06
Φωτογραφία για Οδοιπορικό στην Πάτρα, στην παραλιακή ζώνη της εγκατάλειψης [photos]
Στην ποδιά του σφάζονται …παλληκάρια. Μόνο που όπως προκύπτει από το υλικό που παραθέτει το patrastimes.gr η παλληκαριά γενικών και ειδικώς στο κεφάλαιο Θαλάσσιο μέτωπο Πάτρας μάλλον είναι άγνωστη λέξη. Δήμος (;) ΟΛΠΑ (;), Λιμενικό (;) , φορείς , κόμματα, πολιτικοί έχουν όλοι λόγο, έχουν όλοι άποψη, με τη μόνη διαφορά πως τα λόγια χρόνια περισσεύουν αλλά στην πράξη όλοι είναι απόντες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και αποκαλύπτουν για μια ακόμα φορά, γιατί σε τούτη την πόλη ισχύει το ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω. Στην περίπτωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας καταδεικνύεται πως ένα μητροπολιτικό κέντρο κοιτάει το τρένο της ανάπτυξης να περνάει και ένα από τα καλύτερα φιλέτα του να μαραζώνει.

Το ανέκδοτο – μαρίνα Πάτρας Γιοκ

Το καλοκαίρι που φεύγει στα λιμάνια και τις μαρίνες του Ιονίου κυκλοφορούσε σε παράφραση του γνωστό Μάλτα γιόκ. Μόνο που στην περίπτωση μας έγινε μαρίνα Πάτρας Γιόκ. Ας όψονται όσοι έχουν φροντίσει επί μήνες ο ερυθρός φανός στην είσοδο της μαρίνας να είναι σβηστός , μετατρέποντας τη μπούκα του λιμανιού τις βραδινές ώρες σε φάντασμα.


To κτίριο φάντασμα

Μερικές δεκάδες μετρό πιο περά, το πάλαι ποτέ café (;) της Μαρίνας , μετέπειτα «Κύμα» παραμένει κλειστό και ερειπώνει. με αποτέλεσμα ένα από τα καλύτερα ακίνητα της μαρίνας να απαξιώνεται . Να σημειωθεί πως το φέσι που έχει αφήσει ο επιχειρηματίας είναι εκατοντάδων χιλιάδων ευρω.

Τα σαπάκια και τα κουφάρια

Ένα από τα θεωρούμενα ως σημεία αναφοράς κοντά στο μαγαζάκι του ΟΠΑΘΑ έχει μετατραπεί χρόνια τώρα σε ..νεκροταφείο σκαφών .

Μάλιστα σε αυτό έχουν βάλει το χεράκι τους όλοι οι εμπλεκόμενοι καθώς μεταξύ των σκαφών που σαπίζουν είναι το κουφάρι ενός ιστιοπλοϊκού που έχει φέρει γνωστό πρόσωπο αλλά και η πρώην Δημοτική Αρχή Δημαρά η οποία μετέφερε εκεί ένα σκάφος που διακινούσε λαθρομετανάστες

To καρνάγιο της ντροπής

Λειτουργούσε με την ανοχή των φορέων ερημοποιήθηκε αλλά αντί να καθαριστεί και αξιοποιηθεί μετατράπηκε σε εστία μόλυνσης και αισθητικής ρύπανσης. Ο λόγος για το ένα από τα δυο καρνάγια της Ηρώων πολυτεχνείου για την λειτουργία και το καθεστώς λειτουργίας των οποίων ούτως ή άλλως υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Εγκατάλειψη

Τα μεταξωτά ..εσώρουχα είναι γνωστό πως θέλουν και επιδέξια… χέρια. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για συντήρηση. Κάτι τέτοιο στην περίπτωση του πάρκου εκεί οου είναι τα γλυπτά είναι άγνωστη λέξη καθώς κυριαρχεί η εγκατάλειψη, η σαπίλα και τα γκρεμισμένα κολωνάκια
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ