2015-09-27 19:48:04
Φωτογραφία για Το Ναύπλιο τίμησε τη μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια [photos]
Λαμπρές εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον πρώτο κυβερνήτη της Ελλάδας, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων εορτάστηκε σήμερα 27... Σεπτεμβρίου 2015 στο Ναύπλιο η επέτειος της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα από τον πρωτοπρεσβύτερο . π. Βασίλειο Σουλάνδρο , στο τόπο όπου θανατώθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος.

Στην συνέχει έγιναν τα αποκαλυπτήρια της επιτοίχιας πινακίδας που βρίσκεται στην πρόσοψη του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα και φέρει αναπαράσταση της σκηνής της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, ζωγραφισμένη από τον ζωγράφο Διονύσιο Τσόκο το έτος 1850 ”, από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο και τον πρόεδρο του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" Θεοδόση Σ. Σπαντιδέα και τα αποκαλυπτήρια της επιδαπέδιας πινακίδας που φέρει την φωτογραφία του Κυβερνείου, η οποία βρίσκεται στη θέση που είχε οικοδομηθεί το κτήριο και πλαισιώνεται στην βάση της με λίθο που έχει ανάγλυφη την χρονολογία – 1829 – του έτους κατασκευής του Κυβερνείου, από τους Δημάρχους Ναυπλιέων και Κέρκυρας κ
. Νικολούζο. Οι ενημερωτικές πινακίδες, που τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία του Δήμου Ναυπλιέων και του Προοδευτικού Συλλόγου Ναυπλίου "Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ" για τους δημότες και τους επισκέπτες του Ναυπλίου επιδεικνύουν το άσβεστο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Κατόπιν ακολούθησαν καταθέσεις στεφάνων στον ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια, από τους βουλευτές Αργολίδας Ανδριανό και Μανιάτη, τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλο, τον Δημαρχο Ναυπλιέων Δ.Κωστούρο, τον Δήμαρχο Κέρκυρας Ν.Νικολούζο, τον εκπρόσωπο της Αίγινας κ . Τσατίρης, τον Πρόεδρο του Ναυπλιακού Ιδρύματος "Ιωάννης Καποδίστριας" Κώστα Χελιώτη και στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Β.Σιδέρης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλιέων Χ.Γραμματικόπουλος, ο Λυκειάρχης του 2ου Λυκείου Ναυπλίου Β. Χαραμής, εκπαιδευτικοί, μαθητές σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων, εκπρόσωποι του Συλλόγου Κερκυραίων Αττικής, άγημα από το ΚΕΜΧ Ναυπλίου και η φιλαρμονική του Δήμου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ