2015-09-30 15:02:20
Φωτογραφία για Aκόμη δύο σοβαρά περιστατικά από δάγκωμα φιδιών στην Πάφο
Τρία συνολικά περιστατικά με δάγκωμα δηλητηριωδών φιδιών σημειώθηκαν μέσα σε 24ώρες στην Πάφο με αποτέλεσμα τα θύματα να μεταφερθούν επειγόντως στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και να κρατηθούν στην εντατική μονάδα για περαιτέρω νοσηλεία.

Συγκεκριμένα μετά το περιστατικό με τον 59χρονο το οποίο παρουσίασε αποκλειστικά το PafosPress τη Δευτέρα (28/09), χθες Τρίτη άλλα δύο περιστατικά ασθενών απασχόλησαν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Συγκεκριμένα σε ξεχωριστές περιπτώσεις δύο φίδια το ένα στα Κούκλια και το άλλο στην Πάφο δάγκωσαν μια 31χρονη από τη Σρι Λάνκα και ένα 14χρονο μαθητή από τη Βρετανία.

Η κατάσταση της υγείας τόσο των δύο ασθενών χθες όσο και του 59χρονου που δέχθηκε το δάγκωμα τη Δευτέρα χαρακτηρίζεται ως ομαλή.

Τα περιστατικά επιβεβαίωσε μιλώντας στο PafosPress ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, Σπύρος Γεωργίου, ο οποίος  με την ευκαιρία κάλεσε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό αυτή την περίοδο, ειδικά όσους εργάζονται σε υπαίθριους χώρους, σε χωράφια, κοντά σε ξύλα ή πέτρες και με γεωργικές εργασίες.

Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, ανέφερε, και καλούμε τον κόσμο να παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα που να περιορίζουν στο ελάχιστο τις πιθανότητες να δεχθεί δάγκωμα από φίδι αφού είναι και πολύ επικίνδυνο αλλά και πολύ συχνό τέτοια περίοδο όπως αποδεικνύεται και από τα τρία περιστατικά μόλις σε διάστημα δύο ημερών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ