2015-09-30 16:43:19
Φωτογραφία για Κλειδώνει η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Αύριο οι ανακοινώσεις...
Θέμα ωρών είναι πλέον η ανακοίνωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την  υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της κόμματος, μετά και την ολοκλήρωση του κύκλου των ζυμώσεων με στενούς συνεργάτες, βουλευτές και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, φαίνεται πως θα εισέλθει δυναμικά στην κούρσα της διαδοχής. Επισήμως, ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει να ανοίξει τα χαρτιά του την Πέμπτη.

Το τοπίο σχετικά με τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου μοιάζει να ξεκαθαρίζει, παρά τις προθέσεις υποψηφιότητας που διαρρέουν ή «ανακοινώνονται». Επί του παρόντος, μόνον τρεις μπορούν να θεωρούνται βέβαιες υποψηφιότητες, αυτές των, με τη σειρά ανακοίνωσης, Κυρ. Μητσοτάκη, Απ. Τζιτζικώστα και, αν και δεν έχει επισημοποιηθεί, Ευ. Μεϊμαράκη. Από εκεί και πέρα, και λόγω του μεγάλου αριθμού υποστηρικτών που εξασφαλίζει η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη αλλά και της απόφασης πολλών βουλευτών να μην υπογράψουν, οι κ. Αδ. Γεωργιάδης, Βασ. Κικίλιας, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης θα πρέπει να κάνουν την υπέρβαση προκειμένου να εξασφαλίσουν τις 50 απαιτούμενες υπογραφές μελών της Πολιτικής Επιτροπής από μία περιορισμένη δεξαμενή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγη ώρα ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ, Σωτήρης Κορομάντζος ζήτησε και παρέλαβε από τον ειδικό γραμματέα της πολιτικής επιτροπής τον κατάλογο τόσο με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής όσο και με τα μέλη του συνεδρίου. Ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη μαζέψει υπογραφές για την υποψηφιότητά του, με αρκετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής να έχουν ήδη υπογράψει, ενώ από το επιτελείο του προέδρου της ΝΔ διαμηνύουν πως δεν θα ήθελαν την υποψηφιότητα του κυρίου Μείμαράκη να υπογράψουν βουλευτές και περιφερειάρχες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ