2015-09-30 23:04:04
Φωτογραφία για ΒΟΜΒΑ: Απίστευτη ανακάλυψη σε αρχαίο τάφο αλλάζει τα δεδομένα
Νέα στοιχεία έχουν έρθει στο φως σχετικά με ένα από τα γνωστότερα αρχαιολογικά ευρήματα της παγκόσμιας ιστορίας, τα οποία... έχουν τραβήξει τα βλέμματα της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ύστερα από μια νέα εξέταση του τάφου οι επιστήμονες, προς μεγάλη τους έκπληξη, επιβεβαίωσαν την ύπαρξη στοιχείων τα οποία υποδηλώνουν την ύπαρξη δυο επιπλέον χώρων.

Τον άνωθεν ισχυρισμό φαίνεται πως επιβεβαιώνει και ο υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ Ελνταμάτι, ο οποίος σε δήλωση του αναφέρει ότι: «Αυτό δείχνει ότι οι δυτικοί και βόρειοι τοίχοι του τάφου του Τουταγχαμόν είναι πιθανό να κρύβουν δύο ταφικούς θαλάμους».

Η αφορμή για την επανεξέταση δόθηκε από ένα έγγραφο του αρχαιολόγου, Νίκολα Ριβς, σύμφωνα με το οποίο υπάρχουν δύο βαμμένες πόρτες που ήταν σφραγισμένες.

Σύμφωνα με τον Ριβς, οι δυο πόρτες σε συνδυασμό με μια διακριτή γραμμή στην οροφή, δίνουν μια εντελώς νέα προοπτική στον χώρο, αναφέροντας πως: «Στην πραγματικότητα η αίθουσα ήταν ένας διάδρομος».


Επιπλέον η αρχαιολογική ομάδα πρόσεξε την ύπαρξη μιας έντονης αντίθεσης στα υλικά που καλύπτουν τα διαφορετικά μέρη του ίδιου τοίχου. «Οι Αιγύπτιοι συνάδελφοί μου ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια σαφής διαφορά στην επιφάνεια του περιβόλου και στο κεντρικό τμήμα που καλύπτει την πόρτα» επεσήμανε ο Ριβς. «Ο περίβολος έχει ηπιότερο σοβάτισμα. Στο σημείο όπου υποπτεύομαι ότι υπάρχει μια πόρτα, είναι πιο βαριά χτισμένο». Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η τεχνοτροπία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό μια άλλη σφραγισμένη πόρτα που άνοιξε ο Χάουαρντ Κάρτερ το 1922.

Τα νέα ευρήματα έχουν οδηγήσει τον Νίκολα Ριβς, στο συμπέρασμα ότι ο τάφος δεν χτίστηκε όπως όλοι πιστεύουν για τον Τουταγχαμόν, αλλά για τη Νεφερτίτη, την κύρια σύζυγο του Ακενατών, η οποία πιθανόν να βρίσκεται κάπου πίσω από τις σφραγισμένες πόρτες.

«Τα τελευταία χρόνια, κοιτάζω τα κτερίσματα του Τουταγχαμόν και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι περίπου το 80% τους είχαν γίνει για κάποιον άλλο, για μια γυναίκα» αναφέρει ο Ριβς.

Τέλος, ο Ριβς προτείνει να συνεχιστεί η εξέταση του χώρου κάνοντας χρήση ραντάρ και θερμικής απεικόνισης, ώστε να μπορέσουν να πάρουν μια πρώτη ιδέα σχετικά με το τι κρύβεται πίσω από τις αναφερόμενες πόρτες, αφού μια απευθείας επέμβαση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς οι πόρτες είναι καλυμμένες από ανεκτίμητες τοιχογραφίες.

Το επόμενα βήμα, σύμφωνα με τον Ριβς, μάλλον θα γίνει στα τέλη Νοεμβρίου, ανάλογα με τις αιγυπτιακές αρχές, που μέχρι σήμερα ήταν πολύ υποστηρικτικές στην έρευνα του Ριβς, ενώ πρέπει και το Υπουργείο Αρχαιοτήτων να δώσει σχετική άδεια για το τι θα κάνουν αν βρουν περαιτέρω απόδειξη ότι υπάρχουν κρυφά δωμάτια.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ