2015-10-01 14:47:19
Φωτογραφία για «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ!» (PHOTOS)
Ο Μπράϊαντ Ντάνστον που άφησε τον Ολυμπιακό για την Τουρκία, δεν απογοητεύεται από την βαριά ήττα της Εφές, ενώ ο Κρις Γουόρεν που ακολούθησε την αντίστροφη διαδρομή, δηλώνει στο "gazzetta.gr": «Τα συμβόλαια δεν φέρνουν τις νίκες!»

Αναλυτικά O πρώτος ήρθε πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα, με προίκα μία καλή σεζόν στη Βαρέζε (μ.ο. 14,1π., 7,4ρ., 2,1κλ. & 2,1κοψ.) και στη διετία με τη φανέλα του Ολυμπιακού, "ανέβασε" επίπεδο την καριέρα του! Αναδείχτηκε δύο φορές κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκας, κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας (2015), συμμετείχε για πρώτη φορά σε F4 και πριν από λίγους μήνες, υπερδιπλασίασε τις αποδοχές του, υπογράφοντας διετές συμβόλαιο με την Εφές Αναντολού. Ο δεύτερος ακολούθησε την αντίστροφη διαδρομή. Η διετής θητεία του στην Ουσάκ Σπορτίφ και το καλό όνομα που "έφτιαξε" στο πολύ ανταγωνιστικό τουρκικό πρωτάθλημα, προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ντράγκαν Σάκοτα, ο οποίος τον έφερε φέτος στην ΑΕΚ.

Ο λόγος για τον "γνώριμό" μας Μπράϊαντ Ντάνστον και το νεοφερμένο Κρις Γουόρεν, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο πρόσφατο φιλικό παιχνίδι των "κιτρινόμαυρων" με την δευτεραθλήτρια Τουρκίας στο ΟΑΚΑ, που έληξε με θρίαμβο της "Ένωσης" με 85-56! Ο πρώην ερυθρόλευκος center σε κορμί power-forward, δεν έθελξε με την απόδοσή του (4π., 3ρ., 1ασ., 1κοψ. & 1λ. σε 20'), αλλά ήταν φανερό ότι ακόμη βρίσκεται στο στάδιο προσαρμογής σε μία ομάδα με πολύ υψηλούς στόχους, τεράστιο budget αλλά και πέντε νέους Αμερικανούς! Ο νεοαποκτηθείς point-guard της "βασίλισσας", ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της αναμέτρησης. Στα 22 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, πέτυχε 12 πόντους (3/3 διπ. & 2/4 τριπ.), έκανε 2 κλεψίματα και μοίρασε 4 ασίστ, χωρίς να υποπέσει σε κανένα λάθος. Σε γενικές γραμμές, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και δημιουργώντας αρκετές ανισορροπίες στην άμυνα των Τούρκων, με τις διεισδύσεις και τις γρήγορες πάσες του.

Ντάνστον: «Η Ελλάδα είναι η χώρα μου!»

Μετά το τέλος του αγώνα, αμφότεροι παρουσίασαν τις πρώτες σκέψεις τους για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα τους. «Πέρασα δύο καταπληκτικά χρόνια εδώ, έκανα καλούς φίλους και ποτέ δεν πρόκειται να νιώσω ξένος, όταν βρίσκομαι σε ελληνικό έδαφος! Όταν προσγειωθήκαμε στην Αθήνα, αισθάνθηκα ότι μου έχει λείψει η Ελλάδα! Πλέον όμως, ζω κι εργάζομαι στην Τουρκία και πλέον προσπαθώ να προσαρμοστώ στο νέο μου περιβάλλον και στις απαιτήσεις και τον ρόλο μου στη νέα μου ομάδα. Είμαστε πολλοί νέοι παίκτες και λόγω και των απουσιών που είχαμε με τα παιδιά που έπαιξαν στο Eurobasket, δεν είμαστε ακόμη στο επίπεδο που θα έπρεπε για την εποχή, αλλά δουλεύουμε πολύ σκληρά στην προπόνηση και πιστεύω ότι δεν θα αργήσουμε να μπούμε σε ρυθμό! Άλλωστε προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάτι από το μηδέν!», είπε αρχικά ο 29χρονος απόφοιτος του πανεπιστημίου Φόρνταμ, που στην 1η φάση της Ευρωλίγκα θα αντιμετωπίσει δύο φορές την ομάδα που τον καθιέρωσε στην Ευρώπη.

«Στο τέλος, θα ρίχνουμε εμείς τις "30άρες"!»

«Αργεί ακόμη το ματς με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (18/12), αλλά δεν σου κρύβω ότι προετοιμάζομαι ήδη ψυχολογικά για να αντιμετωπίσω τους πρώην συμπαίκτες μου. Ευτυχώς η πρώτη "κρυάδα" θα έρθει εντός έδρας, στην Κωνσταντινούπολη στο τελευταίο παιχνίδι του 1ου γύρου, οπότε αν κερδίσουμε κιόλας, ίσως να είναι για μένα πιο εύκολο! Η ΑΕΚ μας έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα! Εντάξει η διαφορά των 29 πόντων είναι λίγο-πολύ πλασματική, γιατί για μας, ήταν το 4ο φιλικό παιχνίδι σε 5 μέρες και είμαστε κουρασμένοι, αλλά όπως και να 'χει δεν επιτρέπεται να ξαναπαρουσιάσουμε τέτοια εικόνα παράδοσης άνευ όρων! Η ελληνική ομάδα, πάντως, είναι πολύ βελτιωμένη από πέρυσι και συνυπολογίσουμε και τις απουσίες που είχε, δείχνει ότι φέτος θα παίξει πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να προσέχουν! Είμαι πολύ αισιόδοξος για την εφετινή μας πορεία και πιστεύω ότι όταν "δέσουμε" θα μπορούμε να κοιτάξουμε κάθε μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο στα μάτια και να διεκδικήσουμε την πρόκρισή μας στο F4 επί ίσοις όροις. Αν ξαναπαίξουμε με την ΑΕΚ τον Απρίλιο ή τον Μάϊο, η διαφορά θα είναι πιθανότατα η ίδια, αλλά υπέρ μας!», υπερθεμάτισε ο Μπράϊαντ Ντάνστον πριν επιβιβαστεί στο πούλμαν της ομάδας του.

Γουόρεν: «Να φτάσουμε την ΑΕΚ σε νέα... ύψη!»

«Μου αρέσει η ομάδα μας και νομίζω ότι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε κάτι καλό στην εφετινή περίοδο! Γι' αυτό συνεχίζουμε να προπονούμαστε σκληρά και να δίνουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια, για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι, όταν αρχίσουν τα επίσημα. Η Εφές έχει μεγάλο όνομα και παίκτες που πληρώνονται πολύ καλά, αλλά ξέρεις κάτι; Τα συμβόλαια δεν παίζουν μπάσκετ, οι παίκτες είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά κι εμείς θέλαμε περισσότερο τη νίκη και παλέψαμε πολύ σκληρά γι' αυτήν! Γι' αυτό ήρθε τόσο εύκολα, ήταν η επιβράβευση της προσπάθειάς μας. Στη ζωή μου, έχω μάθει, ότι όσο σκληρά μάχεσαι, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να φτάσεις σε μεγάλα... ύψη! Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία μας τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup και πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε τα κατάλληλα εφόδια για να πετύχουμε κάτι πολύ καλό!», είπε ο 26χρονος Αμερικανός "κοντορεβυθούλης" (1,78), που γνωρίζει ότι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι δύο μεγαλύτεροι αντίπαλοι της ομάδας του στην Ελλάδα, αλλά όπως πρόσθεσε δεν είναι καθόλου εξοικειωμένος με το ποιοι είναι οι καλύτεροί παίκτες των "αιωνίων αντιπάλων"!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ