2015-10-01 17:21:48
Φωτογραφία για ''Φρένο'' στη ροή μεταναστών από Τουρκία λόγω καιρού, λένε οι Τούρκοι
Για μείωση του μεταναστευτικού κύματος στα ελληνικά νησιά εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών γράφει η τουρκική εφημερίδα Vatan.

Για να το γράφει η τουρκική εφημερίδα ίσως κάτι θα ξέρει προφανώς μιλώντας με τους Τούρκους διακινητές -''δουλέμπορους'' που οργανώνουν τα ταξίδια. Το θέμα όμως είναι αν οι επίσημες αρχές της Τουρκίας ( αστυνομία, ακτοφυλακή κλπ) κανουν την σωστή αποτροπή ή έστω και προειδοποίηση προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες για τους κινδύνους στην θάλασσα που μεγαλώνουν με τα ''ψεύτικα'' σωσίβια και τις βάρκες-καρυδότσουφλα που τους πωλούν οι εκμεταλλευτές ( προφανώς με την ανοχή τους...).

Στην Ανδριανούπολη

Κατά τα άλλα, στα σύνορα στον Εβρο, όπου οι Ευρωπαίοι εύκολα θα καταλάβουν την εμπλοκή των Τούρκων σε διακίνηση-ώθηση, παίζουν ''τα καλά παιδιά''!

Με τον τίτλο «Η αστυνομία της Ανδριανούπολης, προβαίνοντας σε έρευνες από σπίτι σε σπίτι  αναζητά πρόσφυγες» η εφημερίδα Haberturk ( και η Takvim) κάνει αναφορά στις έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό προσφύγων, που νοικιάζουν σπίτια στην Ανδριανούπολη, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα διαφύγουν στην Ελλάδα.


Στις γειτονιές Dilaverbey και Yildirim, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 200 πρόσφυγες, που δεν είχαν άδεια παραμονής για την Ανδριανούπολη, και τους μετέφερε με λεωφορεία στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

Πόσοι περάσαν σήμερα

Ανεξάρτητα πάντως τι λένε οι Τούρκοι σήμερα ( και συγκεκριμένα από 07.30 της 30-9-2015 μέχρι  07.30 της 1ης-10-2015) από το Λιμενικό διασώθηκαν 324 παράτυποι μετανάστες σε 5 περιστατικά- ενώ χθες έγιναν δυο ναυάγια με δυο νεκρούς.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ