2015-10-01 18:30:12
Φωτογραφία για ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ Ο ΓΙΑΝΓΚ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ! Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ...
Ο Πάτρικ Γιανγκ αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στην ρακέτα του Ολυμπιακού και μιλώντας στο "Superbasket.gr" μοιράστηκε την χαρά του για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, ενώ έθεσε τους στόχους του με τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είναι -πολύ- υψηλοί.

Αναλυτικά Ήταν μια μεταγραφή που έφερε ενθουσιασμό στον κόσμο του Ολυμπιακού. Ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν την περσινή σεζόν με την φανέλα της Γαλατασαράι, των 1000 προβλημάτων, άφησε την Πόλη και έριξε… άγκυρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, αυτό του Πειραιά. Όλα αυτά για λογαριασμό του Ολυμπιακού, ο οποίος θέλησε να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Μπράιαντ Ντάνστον με μία εξίσου… δυναμική παρουσία.

Ο Αμερικανός έχει μπει στο κλίμα της νέας του ομάδας και όσο περνά ο καιρός δείχνει στοιχεία του αγωνιστικού εαυτού του. Πάντα ορεξάτος και ευδιάθετος εντός παρκέ, αλλά μόλις η μπάλα περάσει στα χέρια του, το χαμόγελο περνάει κατά μέρος.


Ο Γιανγκ μίλησε κατά τη διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός για τη σεζόν 2015-16, για το νέο περιβάλλον του, για τις θύμησες από τον Ολυμπιακό της περσινής σεζόν, ενώ έδωσε την δική του δέσμευση στον κόσμο της ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Μέχρι στιγμής είναι αρκετά σκληρά τα πράγματα, όμως αυτό είναι για καλό!», ήταν τα πρώτα λόγια του πρώην άσου της Γαλατασαράι, ο οποίος συμπλήρωσε ότι

«ο προπονητής σε ωθεί συνεχώς, ενώ υπάρχει ανταγωνισμός. Θέλουμε να είμαστε ισχυροί τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Παράλληλα, έχω την υποστήριξη των συμπαικτών μου, οπότε όλα κυλούν ομαλά. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος στο μπάσκετ. Μπορεί να βρίσκεσαι σε τρία διαφορετικά μέρη για τρία χρόνια, όμως αποκτάς φιλικούς δεσμούς με άτομα μέσα από την ομάδα. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα στον Ολυμπιακό…«.

Κατά την τετραετή θητεία του στο NCAA ο Γιανγκ συνεργάστηκε με έναν εκ των κορυφαίων προπονητών στο Κολεγιακό πρωτάθλημα, τον Μπιλ Ντόνοβαν. Τώρα, προπονείται υπό τις οδηγίες του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Εντοπίζοντας ομοιότητες και διαφορές τόνισε «Οι δύο προπονητές βρίσκονται στο δικό τους επίπεδο ο καθένας. Πρόκειται για δύο εξαιρετικά μπασκετικά μυαλά, που γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι. Όταν δεν κάνεις αυτά που λένε δεν είναι και τόσο χαρούμενοι με αυτό (γελάει). Οπότε, μπορώ να πω ότι είχα μια εξαιρετική συνεργασία με τον Μπιλ Ντόνοβαν την τετραετία που δούλεψα μαζί του και κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο. Είναι και οι δύο προπονητές πολύ απαιτητικοί και αυτό είναι πολύ καλό για μένα».

Η περασμένη σεζόν βρήκε τον Αμερικανό στην Τουρκία, για λογαριασμό της Γαλατασαράι. Η… τύχη τα έφερε έτσι, μάλιστα, ώστε να αντιμετωπίσει τους Πειραιώτες στην πρώτη φάση της Euroleague, πραγματοποιώντας και μεγάλη εμφάνιση, όπου αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στη νίκη της «τσιμ μπομ». Το παιχνίδι αυτό ήρθε στο μυαλό του, όπως και οι αναμνήσεις του περσινού Ολυμπιακού. «Όταν αντιμετωπίσαμε τον Ολυμπιακό, στο τέλος της πρώτης φάσης, δεν ήμασταν σε τόσο καλή κατάσταση, Από την άλλη, είχαμε να παίξουμε με μια πολύ σπουδαία ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Μπήκαν στο παρκέ και μας υποτίμησαν, όμως εμείς καταφέραμε και πήραμε μια σπουδαία νίκη. Θεωρώ πως ήταν καθοριστικό σημείο για την Γαλατασαράι εκείνο το παιχνίδι. Μετά, όλοι είδαμε την πορεία του Ολυμπιακού, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Final Four. Κέρδισε τον σεβασμό μου τότε ο Ολυμπιακός. Θέλω να είμαι κομμάτι της ομάδας και να βρεθούμε στο Final Four, αλλά και να κερδίσουμε αρκετά πρωταθλήματα ακόμα».

Για μία ακόμα σεζόν οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ξεκινήσουν την σεζόν με αναμέτρηση απέναντι στον… αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Σχετικά με το άγχος που υπάρχει στους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ο θηριώδης άσος υποστήριξε πως «επειδή ακόμα βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας, δεν θα πρέπει να έχουμε τόσο άγχος στο παιχνίδι μας. Φυσικά, αμφότερες οι ομάδες θα είναι νευρικές διότι ξέρουν πόσο σημαντικά είναι τα παιχνίδια αυτά για τη σεζόν, αλλά και για το πώς θα κυλήσει αυτή. Θα κοιτάξουμε μπροστά και το μυαλό μας θα είναι στο πώς θα προετοιμαστούμε κατάλληλα, ώστε να κατέβουμε σε… πόλεμο!»

Όσο για το μήνυμα που θέλησε να στείλει στον κόσμο του Θρύλου; «Ευχαριστούμε τον κόσμο για την υποστήριξή του. Εγώ προσωπικά τους ευχαριστώ για την στήριξη που μου δείχνουν, παρά το γεγονός πως δεν έχω αγωνιστεί ακόμα σε επίσημο παιχνίδι με την ομάδα. Να είναι σίγουροι πως κάθε βράδυ θα δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για την ομάδα, ώστε αυτή να πετυχαίνει νίκες».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ