2015-10-01 23:57:00
Φωτογραφία για Δέκα χιλιάδες δέματα με τροφή για τους πρόσφυγες από τον Ερυθρό Σταυρό
Δέκα χιλιάδες δέματα με ξηρά τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.. έχει προσφέρει μέχρι στιγμής ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ) στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας. 

Όπως επισήμανε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του φορέα, Αντώνης Αυγερινός, τα χρήματα για τα δέματα αυτά προήλθαν από τα 315.000 ελβετικά φράγκα που έδωσε η Διεθνής Ομοσπονδία στο Ελληνικό Τμήμα, αναγνωρίζοντας το αποτελεσματικό έργο του.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές έχουν υπογράψει σύμβαση για την εκταμίευση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, με τα οποία ο ΕΕΣ θα προμηθευτεί άλλα 50 με 60 χιλιάδες δέματα για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Αυγερινός εξήρε το έργο των 2.000 εθελοντών που παρέχουν συσσίτια και νοσοκομειακή περίθαλψη στους πρόσφυγες στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και την Ειδομένη.

Δύο κινητές ιατρικές μονάδες θα εγκατασταθούν στη Λέσβο και στην Ειδομένη.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣ τόνισε ότι έχει λυθεί το πρόβλημα με τη μισθοδοσία των εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πληρωθεί μέχρι και τον Αύγουστο. Όπως είπε, το θέμα αυτό είναι πρώτιστης σημασίας για τον ίδιο. «Αν δεν μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι δεν έχω θέση στον Ερυθρό Σταυρό και στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ