2015-10-02 00:20:04
Φωτογραφία για Δήλωση του Βουλευτή Δημήτρη Καμμένου για την ανεξαρτησία της Κύπρου
55 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανεξαρτησία της Κύπρου... από τους Βρετανούς με πρώτο Πρόεδρο τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ. Αν και οι συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν ήδη σε ισχύ στις 16 Αυγούστου 1960, η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που γιορτάζεται η Ανεξαρτησία της.

Πρωταγωνιστής θεωρείται η δράση και ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ από τον 1995-1959 προκειμένου όχι μόνο να ανεξαρτητοποιηθεί η χώρα αλλά και να ενωθεί με την Ελλάδα. Ο δρόμος της ανεξαρτησίας όμως δεν ήταν καθόλου εύκολος καθότι είχε δοθεί με πληθώρα δεσμεύσεων και με απανωτά γεγονότα που αποδείκνυαν πως η Κύπρος ήταν σαν ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί με μια εύθραυστη ειρήνη που φαινόταν πως δεν θα κρατήσει για πολύ. Πράγματι το 1974 οι Τούρκοι πραγματοποίησαν εισβολή στο νησί όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα.

Ο Βουλευτής Δημήτρης Καμμένος δήλωσε:

«Με αφορμή την επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου θα ήθελα να δώσω τις θερμότερες ευχές μου να συνεχίσει η Κύπρος να ζει ως ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος.


Η Ελλάδα επιθυμεί και παλεύει αδιάκοπα για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης στο Κυπριακό όπως ακριβώς άλλωστε προστάζουν οι αρχές τόσο της ΕΕ όσο και του ΟΗΕ και τον τερματισμό της τούρκικης κατοχής.

Η σημερινή μέρα αποτυπώνει το θάρρος της Κύπρου να βαδίσει μόνη της σ’ ένα δύσκολο δρόμο και αποδεικνύει περίτρανα ότι κάθε προσπάθεια της Τουρκίας να διαλύσει το κυπριακό κράτος δεν είχε και δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα».

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Βουλευτής Β’ Πειραιά

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ