2015-10-02 12:45:19
Φωτογραφία για Ο ΤΣΑΪΡΕΛΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ... «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ!
Ηταν άτυχος πέρσι και περιορίστηκε στον μικρό χρόνο με τν Μάλαγα στο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.

Φέτος όμως ο Μιχάλης Τσαϊρέλης θέλει να αποδείξει την αξία του και να ευχαριστήσει με τον δικό του τρόπο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους υπόλοιπους ανθρώπους του Ολυμπιακού για την εμπιστοσύνη τους και την παραμονή του στο Λιμάνι.

Ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε στο "gavros.gr" για την μέχρι στιγμής πορεία της ερυθρόλευκης προετοιμασίας, τις εντυπώσεις του, τον ανταγωνισμό στους ψηλούς αλλά και την Ευρωλίγκα.

-Ποια είναι τα πρώτα σου συμπεράσματα από την πρώτη σου προετοιμασία στα ερυθρόλευκα;

«Μέχρι στιγμής βλέπω τα πάντα θετικά στην προετοιμασία του Ολυμπιακού. Υπάρχει ένα καταπληκτικό κλίμα το οποίο εξάλλου το γνωρίζω και από πέρσι. Η προετοιμασία κυλάει με φυσιολογικά για όλους. Δίνουμε κάποια φιλικά στα οποία σε μερικά είμαστε καλοί και σε άλλα όχι. Είναι άκρως λογικό να υπάρχουν αυτήν την εποχή σκαμπανεβάσματα νομίζω στην απόδοσή μας. Ηρθαν και τα νέα παιδιά αν και σε μερικές ημέρες παίζουμε και τα πρώτα μας επίσημα παιχνίδια. Κοιτάμε λίγο να επισπεύσουμε τις προπονήσεις ώστε να δεθούμε όλοι μαζί και τα σχετικά αλλά δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα»


- Η περίοδος αυτή, που έλειπαν οι διεθνείς, σου έδωσε την ευκαιρία να πάρεις αρκετό χρόνο στα φιλικά προετοιμασίας. Πως ήταν το καλοκαίρι για τον Μιχάλη Τσαϊρέλη μετά την περσινή… άγονη σεζόν εξαιτίας του τραυματισμού του;

«Δεν έχω κανένα παράπονο σε αυτό το κομμάτι. Καταρχήν θέλω να πω ένα ευχαριστώ στον Ολυμπιακό και στους ανθρώπους που με κράτησαν στην ομάδα. Εγώ ήρθα εδώ να αποδείξω κάποια πράγματα. Δεν είναι ότι ήρθα από μία ομάδα Ευρωλίγκας ώστε να μπω και να ανεβάσω επίπεδο την ομάδα. Ήρθα εδώ πρώτα να αποδείξω και στη συνέχεια να παίξω. Οπότε μετά τον τραυματισμό μου δεν ήταν σίγουρο αν θα παραμείνω, κάτι που και εγώ ο ίδιος το ήξερα. Δεν χρειάζεται εξάλλου να πετάμε στα σύννεφα. Μου έδειξαν εμπιστοσύνη, με κράτησαν στην ομάδα.

Ολο το καλοκαίρι εγώ με τους γυμναστές και τους φυσιοθεραπευτές της ομάδας προσπάθησα να επανέλθω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Κάτι που γίνεται και τώρα εξάλλου αφού δεν νιώθω στο 100%. Πάμε βήμα βήμα και πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

-Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το ρόστερ έτσι όπως έχει διαμορφωθεί;

«Νομίζω ότι ήρθαν αρκετά νέα άτομα και πιστεύω ότι γίνεται κάτι πολύ καλό. Βέβαια ακόμα δεν έχουμε δείξει 100% τι μπορούμε να κάνουμε γιατί δεν έχουμε παίξει ένα παιχνίδι όλη η ομάδα μαζί. Ηρθαν και τα παιδιά από την Εθνική. Νομίζω λοιπόν ότι γίνεται κάτι πολύ καλό και θα το δείξουμε αυτό και στο γήπεδο. Η ομάδα είναι πολύ γρήγορη και νομίζω ότι μπορούμε να παίξουμε και θεαματικό μπάσκετ αλλά και μπάσκετ που θα κερδίζει παιχνίδια».

-Πάντως οι θέσεις των ψηλών έχουν καλυφθεί και με το παραπάνω ε; Δύσκολο να έχεις έναν τέτοιο ανταγωνισμό;

«Ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος αλλά να σου πω την αλήθεια; Κάποιους παίκτες μπορεί να μην τους συμφέρει αυτό, εννοώ που παίζουμε στην ίδια θέση, αλλά χαίρομαι να έχω αντιπάλους που είναι καθιερωμένοι σε τόσο υψηλό επίπεδο και να παίζω μαζί τους σε καθημερινή βάση. Γίνομαι καλύτερος και εγώ και ο ένας βοηθάει τον άλλον».

- Τι προτιμάς; Να αγωνίζεσαι στο «4» ή στην θέση του σέντερ;

«Σε όποια θέση και να με βάλει ο προπονητής, για μένα το σημαντικότερο όλων είναι να μπαίνω στο γήπεδο. Και αυτός αρχικά είναι ο πρώτος μου στόχος. Οσο για τη θέση μου, πιστεύω ότι περισσότερο μπορώ να αποδώσω ως πάουερ φόργουορντ και σε κάποια ευέλικτα σχήματα ως σέντερ».

- Ήταν άκρως θετικά τα δείγματα γραφής σου στα πρώτα φιλικά προετοιμασίας. Εμπλούτισες το ρεπερτόριό σου και είχες πολύ καλές στιγμές. Αυτό είναι προϊόν προσωπικής δουλειάς ή της δουλειάς που γίνεται στον Ολυμπιακό;

«Είναι και τα δύο. Το καλοκαίρι όπως σου είπα έκανα πολύ προπόνηση, κάτι που είναι λογικό για έναν παίκτη που έρχεται από τραυματισμό να κάνει προπόνηση. Δούλεψα πάρα πολύ καλά. Συνεχίζουμε να το κάνουμε αυτό και νομίζω ότι θα εμφανιζόμαστε ακόμα καλύτεροι».

- Πέρσι η τύχη σου γύρισε την πλάτη. Φέτος αν δεν υπάρχει κάποιο απρόοπτο θα μπορέσεις να νιώσεις παίξεις στην Ευρωλίγκα. Πως νιώθεις;

«Ευελπιστώ να το ζήσω. Το θέμα είναι να είμαστε υγιείς. Γιατί όταν έχουμε την υγειά μας δεν της δίνουμε και τόσο βαρύτητα. Πρέπει να την πάθεις για να μάθεις. Να είμαστε υγιείς λοιπόν και όλα έρχονται».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ