2015-10-04 10:32:45
Φωτογραφία για Τέλος στον «πόλεμο των πατεντών» ανάμεσα σε Microsoft και Google
Σε συμφωνία για τερματισμό ενός πενταετούς «πολέμου» σχετικά με πατέντες προέβησαν η Microsoft και η Google. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, 18 αγωγές ήταν σε εξέλιξη ανάμεσα στις δύο εταιρείες, σχετικά με χρήση τεχνολογιών σε κινητά, WiFi και άλλους τομείς. Αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες σε κοινή ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα συνεργαστούν σε κάποια συγκεκριμένα ζητήματα ευρεσιτεχνιών. Σημειώνεται ότι οι αντιπαραθέσεις αυτές έχουν ενταθεί τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλές εταιρείες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις ευρεσιτεχνίες τους για οικονομικό όφελος- ωστόσο τελευταία διαφαίνεται ένα κύμα συμφωνιών/ αδειοδοτήσεων αντί δικαστικών αγώνων. «Η Microsoft και η Google είναι ευτυχείς να ανακοινώσουν συμφωνία για θέματα ευρεσιτεχνιών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι εταιρείες θα παύσουν όλες τις εκκρεμούσες διαφορές για θέματα πατεντών μεταξύ τους, περιλαμβανομένων υποθέσεων που σχετίζονται με τη Motorola Mobility...Χωριστά, η Google και η Microsoft συμφώνησαν να συνεργαστούν σε συγκεκριμένα ζητήματα πατεντών και αναμένουν να συνεργαστούν σε άλλους τομείς στο μέλλον» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση
. Οι δύο εταιρείες είχαν εμπλακεί σε μια σειρά αντιδικιών μετά την αγορά της Motorola Mobility το 2011 από τη Google. Σημειώνεται ότι η Microsoft είχε μηνύσει επίσης τη Google για μια πατέντα που επέτρεπε το «σπάσιμο» μεγάλων μηνυμάτων κειμένου, ενώ υπήρχε και αντιπαράθεση σχετικά με το Xbox, με τη Microsoft να κατηγορεί τη Motorola πως είχε αποτύχει στην υποχρέωσή της για δίκαιο licensing των πατεντών της πάνω στον τομέα της συμπίεσης βίντεο και ασύρματης τεχνολογίας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ