2015-10-04 21:42:08
Φωτογραφία για Κύπρος: Η AEROFLOT θα διεκπεραιώνει τις πτήσεις της Transaero
Τις ισορροπίες στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία, μετά την χθεσινή αναστάτωση που προκάλεσε η είδηση της πτώχευσης της Τransaero, της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας στη ρωσική επικράτεια, επανέφερε η ανακοίνωση της AEROFLOT, σύμφωνα με την οποία αναλαμβάνει στο 90% την διεκπεραίωση των πτήσεων της Transaero μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, Αννίτα Δημητριάδου χαρακτήρισε την εξέλιξη θετική, τονίζοντας ότι υπάρχει πια ο απαραίτητος χρόνος για διαβούλευση και εξεύρεση λύσεων για αναπλήρωση του κενού.

Η Αννίτα Δημητριάδου δήλωσε ότι «Το θεωρώ πολύ θετική εξέλιξη με την έννοια ότι ο χρόνος θα κλείσει εντάξει όσον αφορά στους Ρώσους, δεν θα έχουμε επίπτωση. Να δούμε το θέμα της αγοράς στο σύνολό της. Ίσως μεταβούμε στη Ρωσία να συναντηθούμε με τους οργανωτές ταξιδιού που ασχολούνται με την Κύπρο και τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να μπει το θέμα σε άλλη προοπτική»


Υπουργείο Τουρισμού, ΚΟΤ και εμπλεκόμενοι φορείς βρίσκονται επίσης σε συνεχή επικοινωνία με τον διοργανωτή ταξιδιών Biblio Globus, την εταιρεία που είχε ως αποκλειστικό αερομεταφορέα- συνεργάτη την Transaero με περίπου το 70% των αφίξεων Ρώσων τουριστών προς την Κύπρο ετησίως.

Σε επικοινωνία μας με τον αντιπρόσωπο του Biblio Globus στην Κύπρο, Πάμπο Χαραλάμπους, μας διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας και λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να συνεχιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα η κάθοδος Ρώσων τουριστών στην Κύπρο και τα επόμενα χρόνια.

Η Κύπρος αποτελούσε για την Transaero τον τρίτο πιο σημαντικό προορισμό, μετά την Ουκρανία και την Αίγυπτο και πραγματοποιούσε περίπου το 12% της αεροπορικής κίνησης των δύο αεροδρομίων της Κύπρου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ