2015-10-04 22:48:29
Φωτογραφία για ΑΥΤΟΣ ήταν ο αγώνας ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός [photos]
Το «διπλό» στο Λονδίνο ήταν κάτι μαγικό. Πριν καν οι οπαδοί του προσγειωθούν ξανά στον πλανήτη γη, ο Ολυμπιακός έσπευσε να τους προσφέρει μία δεύτερη δόση από κάτι ακόμα… πιο μαγικό.

Οι «ερυθρόλευκοι» κομάντο χτύπησαν κυνικά σε ένα εννιάλεπτο (27’,36’) με Ιντέγε και Μιλιβόγεβιτς, διαχειρίστηκαν τέλεια το μαξιλάρι ασφαλείας των δύο γκολ και με το 0-2, έπεισαν πως η καρδιά του πρωταθλητή, όχι μόνο χτυπάει, αλλά λειτουργεί στην εντέλεια.

Με αέρα… Λονδίνου

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην «Τούμπα» με αέρα που «μύριζε»… Λονδίνο. Ψύχραιμος, σωστά στημένος, με μικρές αποστάσεις έδειξε από το πρώτο λεπτό, ότι δεν σκοπεύει να περιμένει πίσω. Ο πιο… ξεκούραστος από τους «ερυθρόλευκους», ο Τζίμι Ντουρμά άφησε το πρώτο αποτύπωμα στο ματς, όταν σε δύο φάσεις «τρύπησε» την δεξιά πτέρυγα του ΠΑΟΚ, όμως στην πρώτη (5’) ο Φορτούνης υπό την ισχυρή πίεση του Τζαβέλλα (ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι) δεν πρόλαβε την μπάλα, ενώ στην δεύτερη (11’) το σουτ του Ιντέγε κόπηκε από τα σώματα των αμυνομένων.


Νεύρα, νεύρα, νεύρα…

Τι είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ; Ορμή, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό που μεταφράστηκε σε τρία σερί κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα και αρκετά νεύρα, που έφεραν δύο συρράξεις (μία ανάμεσα σε Τζιόλη-Μιλιβόγεβιτς κι άλλα μία ανάμεσα σε Ρικάρντο Κόστα και Σεμπά), με το ματς να… φωνάζει ότι παίζεται ανάμεσα σε μία ομάδα θολωμένη και μία με καθαρό μυαλό.

Το πρώτο χτύπημα

Ένα παράλληλο σουτ του Ροντρίγκες (18’) ήταν ότι καλύτερο είχε να επιδείξει ο ΠΑΟΚ, που σταδιακά άρχισε να χάνει μέτρα και το πλήρωσε σε μία φάση που χωρίς να το καταλάβει έμεινε με 10 παίκτες! Ο Κωνσταντινίδης έπεσε κάτω με πρόβλημα στον προσαγωγό, ο Ολυμπιακός «σημάδεψε» την… ορφανή πτέρυγά του πριν καν βρεθούν αμυντικές ισορροπίες και ο παμπόνηρος Φορτούνης βρήκε τον Ιντέγε, ο οποίος αφού έριξε κάτω με ντρίμπλα τον Ρικάρντο Κόστα, με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ (27’, 0-1), πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του Ολυμπιακού!

Το τελειωτικό χτύπημα

Μοναδική όαση του ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι ο Ροντρίγκες, ο οποίος είχε σέντρα-ξυραφιά (33’) στην οποία ο Πέλκας έπιασε αέρα από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Ολυμπιακός είχε τον τρόπο να βρει μαξιλάρι ασφαλείας δύο τερμάτων. Και το δεύτερο γκολ ξεκίνησε από τα πόδια του Φορτούνη (36’), ο οποίος με κόρνερ σημάδεψε το άλμα του Μιλιβόγεβιτς, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-2, παγώνοντας ολοκληρωτικά την «Τούμπα».

Δεν «γυρίζει…

Ο θυμωμένος ΠΑΟΚ ανέλαβε ρόλο αφεντικού μπας και σώζει οτιδήποτε αν σώζεται, όμως η βιασύνη δεν είναι καλός σύμβουλος. Εκπληκτικό σόλο του Μακ (οι παίκτες του Ολυμπιακού διαμαρτυρήθηκαν για χέρι στο κοντρόλ) τελείωσε με εξ’ επαφής βολέ που έδιωξε σε κόρνερ με το πρόσωπο (!) ο Ρομπέρτο, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ισπανός τερματοφύλακας έκανε έξοδο… Μεσολογγίου, όμως το ψηλοκρεμαστό πλασέ του Κλάους σταμάτησε στην πάνω πλευρά των διχτύων. Το 1-2 δεν έγινε ποτέ και το ψυχολογικό προβάδισμα του Ολυμπιακού έγινε ακόμα μεγαλύτερο.

Μονότερμα χωρίς… τέρμα!

Η είσοδος του Μπερμπάτοφ ανέβασε τα ντεσιμπέλ στην εξέδρα, όμως στο ασπρόμαυρο πηλίκο μπήκε ξανά ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Ο Ρομπέρτο είχε απάντηση (53’) στο υπέροχο πλασέ με το εξωτερικό του Μπερμπάτοφ, ο Κασάμι ως από μηχανής Θεός έσωσε πάνω στην γραμμή (59’) το πλασέ του Κλάους μετά από άστοχη έξοδο του Ρομπέρτο, ενώ η ορμή του ΠΑΟΚ εξατμίστηκε οριστικά στην φάση του 72ου λεπτού. Ο «Άγιος» Ρομπέρτο απογειώθηκε και έδιωξε κεφαλιά του Τζιόλη και τελείωσε ψυχολογικά τον ΠΑΟΚ, όταν μπλόκαρε και το σουτ από το ριμπάουντ του Μίγκελ Βίτορ.

Ο Μάρκο Σίλβα και οι παίκτες του διαχειρίστηκαν τέλεια κάθε δευτερόλεπτο, οι αλλαγές του Πορτογάλου κλείδωσαν το κέντρο και χωρίς ο Ολυμπιακός να κυνηγήσει το τρίτο γκολ (είχε δύο τελικές στην επανάληψη) τελείωσε το ματς πολύ πριν το τελικό του σφύριγμα, βγάζοντας πειστικό «διπλό» στην «Τούμπα» μετά από 3,5 χρόνια και πείθοντας ότι και φέτος είναι το φαβορί στην μάχη τίτλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Ρικάρντο Κόστα, Μίγκελ Βίτορ, Ροντρίγκες, Τζιόλης, Κάτσε, Κωνσταντινίδης (26’ Κίτσιου / 73’ Ζάιρο), Πέλκας (46’ Μπερμπάτοφ), Μακ (, Αθανασιάδης.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (85’ Σαλίνο), Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Σεμπά, Φορτούνης (63’ Καμπιάσο), Ντουρμάζ, Ιντέγε (67’ Φινμπόγκασον).

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ