2015-10-05 21:34:08
Φωτογραφία για «ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΔΙΕΤΙΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ... ΔΕ ΜΕ ΗΘΕΛΕ Ο ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ»
«Αποθηκευμένη» στη μνήμη του με τον καλύτερο τρόπο έχει τη διετία (2011-2013) που πέρασε στον Ολυμπιακό ο Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους.

Διάστημα που προσδοκούσε να είναι μεγαλύτερο, αλλά... «δε με ήθελε ο κόουτς Μπαρτζώκας», όπως τόνισε ο 27χρονος διεθνής Λιθουανός σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος αγωνίζεται πλέον σε τουρκικό έδαφος.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα στον ΠΑΟΚ με την Άνκαρα, τη νυν ομάδα του, στη Σμύρνη, στο πλαίσιο του τουρνουά που διοργάνωσε η Πινάρ Καρσίγιακα (1-3/10), ο "Γκέτσε" μίλησε σχετικά.

«Μου λείπει το ελληνικό πρωτάθλημα, έζησα δύο πολύ όμορφα χρόνια στη χώρα σας. Ήταν εξαιρετικές οι στιγμές που πέρασα με την ομάδα μου τότε, τον Ολυμπιακό. Κάποιες φορές σκέφτομαι εκείνο το διάστημα, αλλά έτσι είναι η ζωή, χρειάζεται να προχωράς παρακάτω», τόνισε αρχικά.

Με τους ερυθρόλευκους ο Γκετσεβίτσιους κατέκτησε δυο φορές την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα, στιγμές που «Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ!», όπως είπε, προσθέτοντας:


«Θυμάμαι τα πάντα από την κατάκτηση των τίτλων με τον Ολυμπιακό, ήταν τα δύο πρώτα χρόνια της καριέρας μου μακριά από την πατρίδα μου, ήταν εξαιρετική η εμπειρία που βίωσα. Πήραμε σπουδαίους τίτλους, δεν μπορώ να πω τίποτα αρνητικό για εκείνη την περίοδο, για τους ανθρώπους μου γνώρισα, τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού. Απόλαυσα πολύ εκείνο το διάστημα της ζωής μου, ήταν υπέροχο! Μιλάω, κάποιες φορές, με παιδιά που έπαιξα στον Ολυμπιακό, κυρίως με αφορμή υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων».

«Κρυστάλλινη» είναι η άποψη του Λιθουανού και για το λόγο που άνοιξε η πόρτα... εξόδου γι’ αυτόν από τους ερυθρόλευκους. «Ξέρω ότι δεν άρεσα στον κόουτς Μπαρτζώκα και για αυτό έφυγα από τον Ολυμπιακό. Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το αληθινό πρόβλημα, αλλά πιστεύω πως γι’ αυτό δε συνέχισα στην ομάδα. Περίμενα ότι θα εξελιχθεί έτσι το θέμα, ξέροντας ότι ο προπονητής είχε ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με το σύλλογο», ήταν τα λόγια του.

Θετικά εκφράστηκε ο Γκετσεβίτσιους και για το σύνολο που διαθέτει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ΠΑΟΚ.

«Δεν είναι κακή ομάδα. Ξέρω ότι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών (Βαγγέλης Μαργαρίτης, Κώστας Χαραλαμπίδης), έχουν πρόσφατη προσθήκη παίκτη (Ντάρκο Μπάλαμπαν), είναι ομάδα που συμμετέχει στη νέα σεζόν στο Eurocup, οπότε πρέπει να τη σέβεσαι. Πάντα πρέπει να παίζεις δυνατά απέναντι σε τέτοιους αντιπάλους», σχολίασε.

Για την επιλογή του να δεσμευτεί για την καινούρια αγωνιστική περίοδο στην Τουρκία με την Ανκαρα, εξήγησε: «Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι πιστεύω το καλύτερο, στην παρούσα φάση, στην Ευρώπη. Εχουν εξαιρετικές ομάδες, κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο, υπάρχουν τέσσερις ομάδες στην Ευρωλίγκα, τέσσερις στο EuroCup.

Το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, δεν μπορείς να κατακτήσεις εύκολα νίκη. Ακόμη και οι λιγότερο δυνατές ομάδες παίζουν δυνατά, μπορούν να σου δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα και να χάσεις.

Είναι πολύ καλή η εμπειρία εδώ για μένα, νομίζω και για κάθε παίκτη, ώστε κάθε μέρα να γίνεται καλύτερος. Η ζωή, επίσης, είναι εύκολη. Σου δίνουν καλό διαμέρισμα, όλα τα απαραίτητα για να προπονηθείς σωστά, νοιάζονται για τον κάθε παίκτη. Δεν έχω κανένα πρόβλημα ζώντας στην Τουρκία, όπως δεν είχα και στην Ελλάδα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ