2015-10-06 12:03:45
Φωτογραφία για Volkswagen: Σε 8 εκατ. αυτοκίνητα της Ε.Ε. το «πειραγμένο» λογισμικό
Σε 8 εκατ. πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης...

φαίνεται πως βρίσκεται το επίμαχο λογισμικό της Volkswagen, όπως άλλωστε παραδέχθηκε και η ίδια η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Επικαλούμενη επιστολή της Volkswagen στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt αποκαλύπτει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχεται ότι το λογισμικό χειραγώγησης των εκπομπών ρύπων έχει εγκατασταθεί σε 8 εκατ. πετρελαιοκίνητα, κυβισμού 1.200, 1.600 και 2.000 λίτρων.

Στην επίμαχη επιστολή, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διοίκηση της Volkswagen ζητά συγγνώμη για «το λάθος μερικών προσώπων» και δεσμεύεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Παράλληλα, υπόσχεται την άμεση ανάκληση όλων των «πειραγμένων» αυτοκινήτων.

Σημειώνεται ότι η Volkswagen έχει παραδεχθεί ότι το λογισμικό έχει εγκατασταθεί σε 11 εκατ. οχήματα σ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 2,8 εκατ. στη Γερμανία.

Σήμερα, ο νέος διευθύνων σύμβουλος, Ματίας Μίλερ, αναμένεται να απευθυνθεί στους εργαζόμενους του εργοστασίου του Βόλφσπουργκ, όπου απασχολούνται περίπου 72.5000 άνθρωποι. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ