2015-10-08 17:39:13
Φωτογραφία για Γερμανία: Έφοδος εισαγγελέων στα γραφεία της Volkswagen
Στόχος να βρεθούν έγγραφα και αποθηκευμένα δεδομένα που αφορούν την υπόθεση της παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών καυσαερίων στα ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου

Έφοδο στη Volkswagen πραγματοποίησαν την Πέμπτη Γερμανοί εισαγγελείς οι οποίοι προχώρησαν σε εκτενείς έρευνες στα κεντρικά γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Βόλφσμπουργκ, αλλά και σε αλλά και σε άλλες περιοχές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Μπράουνσβαϊχ, στόχος αυτών των ερευνών ήταν να βρεθούν έγγραφα και αποθηκευμένα δεδομένα που αφορούν την υπόθεση της παραποίησης των ελέγχων των εκπομπών καυσαερίων στα ντιζελοκίνητα οχήματα του ομίλου.

Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από τρεις εισαγγελείς με τη βοήθεια της υπηρεσίας εγκληματικών ερευνών του κρατιδίου της Κάτω Σαξονίας.

Σχεδόν τρεις εβδομάδες αφότου παραδέχθηκε δημόσια ότι χειραγώγησε τις τιμές των ρύπων στις ΗΠΑ, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία δέχεται τεράστιες πιέσεις να κατονομάσει τους υπευθύνους, να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές στα επίμαχα οχήματα και να διευκρινίσει με ποιο τρόπο και που έγινε η παραποίηση αυτή.

Η εταιρία έχει ήδη πει ότι ενώ το λογισμικό είχε εγκατασταθεί σε περίπου 11 εκατ. οχήματα ντίζελ σε όλο τον κόσμο, ήταν ανενεργό στην πλειονότητα αυτών.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ