2015-10-09 10:45:43
Φωτογραφία για Κυπριακό: Δεν τα βρίσκουν ούτε για τα τηλέφωνα - Νέα συνάντηση διαπραγματεύτων
Κόλλησαν» οι συζητήσεις για την ενοποίηση της κινητής τηλεφωνίας και οι δυο διαπραγματευτές θα προσπαθήσουν σήμερα,09/10, να ανοίξουν εκ νέου το θέμα, αναζητώντας λύσεις.

Οι Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί θα έχουν συνάντηση με τους Προέδρους του ΚΕΒΕ και του τ/κ Επιμελητηρίου (που τυγχάνει να είναι μέτοχος στην Τουρκσέν) για να αναζητηθούν τρόποι ώστε να ξεπερασθούν τα νομικά προβλήματα.

Η Γενική Εισαγγελία έχει υποδείξει τόσο προς την κυβέρνηση όσο και προς τις κυπριακές εταιρείες πως για να μπορέσει το μέτρο να εφαρμοσθεί  θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες με ξένες εταιρείες, που συμβαίνει να δραστηριοποιούνται και στην Τουρκία. Οποιαδήποτε απευθείας συμφωνία θα έχει σοβαρά νομικά προβλήματα.

Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα «Ο Φιλεύθερος» , μια ιδιωτική κυπριακή εταιρεία (η Primetel) έχει ήδη συμφωνία με ισπανική εταιρεία (Telefonica), η οποία δραστηριοποιείται και στην Τουρκία, γεγονός που της επιτρέπει να έχει σήμα σε όλη την Κύπρο αλλά και στην Τουρκία.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα μια θυγατρική τουρκικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα έχει συνάψει συμφωνία με διεθνή οργανισμό τηλεφωνίας.

Κι αυτή η εταιρεία με το σύστημα της κάρτας με διπλή όψη θα μπορεί να έχει σήμα σε ολόκληρη την Κύπρο. Συνεπώς το θέμα αυτό για να προχωρήσει φαίνεται ότι θα πρέπει οι εταιρείες να συνδεθούν με τρίτες χώρες. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ